Skip to main content

Ουκρανία: Βίντεο από την ανατίναξη ρωσικού πλοίου στην Κριμαία

Νεκρό και τραυματίες επιβεβαιώνει η Μόσχα

«Στις 26 Δεκεμβρίου, γύρω στις 02:30 π.μ., οι δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας επιτέθηκαν με πυραύλους κρουζ στο μεγάλο αποβατικό ‘Novocherkassk’ του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην περιοχή Φεοντόσια», ανακοίνωσε το Κίεβο.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε την επίθεση με απολογισμό ένα νεκρό και δύο τραυματίες, όπως ανακοινώθηκε, ενώ βίντεο που δείχνει τεράστια έκρηξη αναρτήθηκαν σε ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

 

Σύμφωνα με τον Ρώσο διοικητή της Κριμαίας, Σεργκέι Ακσιόνοφ, έξι κτίρια υπέστησαν ζημιές και «μικρός αριθμός ανθρώπων χρειάστηκε να μεταφερθούν σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας». Η φωτιά που προκλήθηκε από την επίθεση περιορίστηκε.

Η Κριμαία αναγνωρίζεται διεθνώς ως τμήμα της Ουκρανίας, αλλά βρίσκεται υπό ρωσική κατοχή αφού καταλήφθηκε και προσαρτήθηκε το 2014.

Τα συστήματα της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν κατά τη διάρκεια της νύχτας 13 από τα 19 drones που εκτόξευσε η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Η Ουκρανία εξαπολύει συχνά πλήγματα στην Κριμαία, βάζοντας στο στόχαστρο ειδικά τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας. Τον Απρίλιο του 2022, το Κίεβο ανακοίνωνε πως βύθισε το καταδρομικό Μασκβά, τη ναυαρχίδα του στόλου.