Skip to main content

«Όχι» στο Μνημόνιο, επαναλαμβάνει ο Σαμαράς

Το Μνημόνιο δεν είναι η λύση, υπογραμμίζει από την Κρήτη ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Λύση δεν είναι το Μνημόνιο», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από το Μυλοπόταμο της Κρήτης, συμπληρώνοντας ότι «δεν γίνεται να κυνηγάει το κράτος όσους δεν έχουν πληρώσει ένα τιμολόγιο και το ίδιο να μην πληρώνει».

Όπως είπε, είναι ανάγκη «να κεφαλαιοποιήσουμε όλα όσα προσφέρει και διαθέτει η χώρα και να υπάρξει όχι μία ατελέσφορη πολιτική, που είναι άγνωστο τι θα συμβεί αν συνεχισθεί, αλλά να υπάρξει ένα σχέδιο και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του Έλληνα, να είμαστε διατεθειμένοι όλοι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να βρούμε λύσεις».

Περιοδεύοντας στην Κρήτη ο κ. Σαμαράς επεσήμανε την «απόλυτη εγκατάλειψη του κλάδου των κτηνοτρόφων και της κτηνοτροφίας σε όλη την Ελλάδα» και παράλληλα χαρακτήρισε τον «Καλλικράτη» ως μία αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση χωρίς αρμονία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ενημερώθηκε από τη δημοτική αρχή και τους εκπροσώπους του Αγροτικού Συνεταιρισμού, για την κατάσταση που επικρατεί και στον αγροτικό κλάδο της ευρύτερης περιοχής του Μυλοποτάμου και σημείωσε ότι «η μη παραγωγή δημιουργεί τις προϋποθέσεις της εισαγωγής».

«Πρόκειται για μία ανωμαλία στην αγορά που μας αναγκάζει να κάνουμε ως χώρα εισαγωγές σε βόειο και χοιρινό κρέας, με αποτέλεσμα 1,5 δισ. να μας κοστίζουν οι εισαγωγές, ενώ θα μπορούσαμε οι ίδιοι να παράγουμε», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος Μυλοποτάμου Δημήτρης Κόκκινος δώρισε στον πρόεδρο της ΝΔ ένα παραδοσιακό κρητικό μαχαίρι. «Ο,τι δεν γίνεται κόβεται», είπε στον κ. Σαμαρά.

Στη συνέχεια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε στα Ανώγεια, την κεντρική πλατεία (όπου συνομίλησε με τους κατοίκους) και το πατρικό σπίτι του Νίκου Ξυλούρη.