Skip to main content

«Όχι» σε νέα μέτρα από το... ΠΑΣΟΚ

Γραμμή Παπουτσή «προ μνημονίου» φαίνεται πως ακολουθεί ο νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χ. Πρωτόπαπας, καθώς σε συνέντευξή του τάχθηκε ξεκάθαρα κατά της λήψης νέων μέτρων, στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κ
Γραμμή Παπουτσή «προ μνημονίου» φαίνεται πως ακολουθεί ο νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος,  Χρήστος Πρωτόπαπας, καθώς σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τάχθηκε ξεκάθαρα κατά της λήψης νέων μέτρων, στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι το παλιό ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι έτοιμο να επέμβει.

Υπενθυμίζεται ότι ο τέως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Χρήστος Παπουτσής, τον Φεβρουάριο είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά του υφυπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη, για τα μέτρα που τότε είχε λάβει η κυβέρνηση, με τη φράση «σε ποια κυβέρνηση νομίζετε ότι είστε υφυπουργός;» να παραμένει ιστορικής σημασίας.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα» ο κ. Πρωτόπαπας υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για χαράτσια όπως περικοπές μισθών ή συντάξεων. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι «πρέπει να είμαστε σαφείς για το τι εννοούμε μέτρα. Γιατί μέτρο είναι και ο ΟΣΕ αλλά είναι ένα απαραίτητο μέτρο».

Όσον αφορά τον ΟΣΕ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ διαβεβαίωσε πως ούτε θα πωληθεί ο Οργανισμός, ούτε θα απωληθούν εργαζόμενοι. «Το νομοσχέδιο προβλέπει σαφώς ότι θα δοθεί ένα πολύ μεγάλο πακέτο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όχι του ΟΣΕ. Το δίκτυο όπως θα ισχύσει και αυτό ως πάγια πολιτική μας για όλα τα δίκτυα, το δίκτυο θα ανοίξει το κράτος, δηλαδή η σιδηροδρομική γραμμή, όπως θα πρέπει να ανοίξει το κράτος», διευκρίνισε.

Τέλος, σχολιάζοντας το θέμα των ελλειμματικών ΔΕΚΟ σημείωσε ότι δεν φταίνε για τα προβλήματα «οι μισοί των εργαζομένων, όπως φημολογείται». «Υπάρχουν πολλοί άλλοιπαράγοντες. Υπάρχει το θέμα της κακοδιοίκησης, για το οποίο φέρουμε κι εμείς την ευθύνη, για αυτούς που βάζουμε και δεν τους ελέγχουμε, υπάρχει το θέμα των ξεπερασμένων οργανισμών, υπάρχει το θέμα της αδιαφάνειας στις προμήθειες. Υπάρχει το θέμα της κακής Οργάνωσης και των ξεπερασμένων αντιλήψεων στη λειτουργία των ΔΕΚΟ και της έλλειψης στρατηγικού σχεδίου», ξεκαθάρισε.