Skip to main content

ΟΒΣΘ: Οι Κυριακές θα αφανίσουν και τις εναπομείνασες μικρομεσαίες

«Δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι αυτό που λείπει είναι αγοραστική δύναμη από τους καταναλωτές και όχι οι ώρες λειτουργίας;», διερωτάται η Ομοσπονδία

Σε αφανισμό, «μια ώρα γρηγορότερα», θα οδηγηθούν οι εναπομείνασες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε ενδεχόμενο πλήρους απελευθέρωσης της λειτουργίας της αγοράς όλες τις Κυριακές του χρόνου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΟΒΣΘ).

Όπως αναφέρει η ΟΒΣΘ, «ακόμη και μετά την απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ (100/2017)για την αντισυνταγματικότητα της ΥΑ του Υφ. Ανάπτυξης Γερ. Γιακουμάτου (Κ1/1119/7-7-2014) για την πιλοτική απελευθέρωση λειτουργίας καταστημάτων τις 52 Κυριακές σε συγκεκριμένες τουριστικές περιοχές, ανοίγει και πάλι  το θέμα για την πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας της αγοράς, όλες τις Κυριακές του χρόνου ενόψει της τελευταίας φάσης της διαπραγμάτευσης».

«Δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι οι ώρες λειτουργίας δεν λείπουν, αλλά αυτό που λείπει είναι αγοραστική δύναμη από τους καταναλωτές;», διερωτάται και υποστηρίζει ότι «μόνον οι πολύ μεγάλους μεγέθους επιχειρήσεις και τα εμπορικά κέντρα, ενδεχομένως, να αντέξουν σε ένα τέτοιο καθεστώς».

Όπως τονίζει, «οι εναπομείνασες ΜικροΜεσαίες επιχειρήσεις, θα οδηγηθούν, μια ώρα γρηγορότερα, στον αφανισμό τους».

Καλεί, δε, την κυβέρνηση «να δώσει αυτή τη μάχη έχοντας υπόψη ότι η διαπραγμάτευση για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι όρος επιβίωσης για εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους».

«Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που να ισχύει η καθολική λειτουργία όλων των καταστημάτων όλες τις ημέρες της εβδομάδας (από Μαδρίτη, Λισσαβώνα, Παρίσι μέχρι Άμστερνταμ, Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο, Βιέννη)», καταλήγει η ανακοίνωση.