Skip to main content

ΟΒΣΘ: Αναγκαία η ευνοϊκή ρύθμιση για τις 120 δόσεις

Η ρύθμιση αυτή θα ανακουφίσει χιλιάδες ιδιώτες κι επιχειρήσεις, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης.

Απολύτως αναγκαία κρίνει την «αναμενόμενη» κατάθεση στη Βουλή της τροπολογίας για ευνοϊκή ρύθμιση 120 δόσεων στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΟΒΣΘ).

«Η ρύθμιση αυτή θα ανακουφίσει χιλιάδες ιδιώτες κι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί βάναυσα από την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΟΒΣΘ:

Με αφορμή δημοσιεύματα, που αναφέρονται σε αναμενόμενη ευνοϊκή διάταξη για ρύθμιση 120 δόσεων στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης δηλώνει πως θεωρεί απολύτως αναγκαία την κατάθεση στη Βουλή της συγκεκριμένης τροπολογίας, μιας και για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνονται επαγγελματίες κι επιχειρήσεις που έχουν οφειλές μόνο προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και όσοι δεν είχαν μέχρι σήμερα τη δυνατότητα να ενταχθούν σε πτωχευτική διαδικασία.

Η ρύθμιση αυτή θα ανακουφίσει χιλιάδες ιδιώτες κι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί βάναυσα από την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, καθώς θα επιφέρει την αναστολή  μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, αλλά και λήψης οποιουδήποτε ασφαλιστικού μέτρου κατά των οφειλετών, δίνοντάς τους ανάσα βιωσιμότητας.

Με την ευχή να κατατεθεί η τροπολογία, θεωρούμε καθήκον της ελληνικής βουλής να την υπερψηφίσει κι ελπίζουμε και σε άλλες ανάλογες κινήσεις στο μέλλον.