Skip to main content

Ουσιαστικής σημασίας ψηφοφορία για το Brexit στο βρετανικό κοινοβούλιο

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα ζήτησε να δοθεί μια ευρεία γκάμα επιλογών, πέρα από το να αποδεχθεί τη συμφωνία ή να αποχωρήσει χωρίς συμφωνία.

Το βρετανικό κοινοβούλιο θα έχει μια ψηφοφορία ουσιαστικής σημασίας για τη συμφωνία του Brexit, δηλώνει εκπρόσωπος της Μέι.

Η βρετανική κυβέρνηση υπήρξε σαφής ότι θα προσφέρει στο κοινοβούλιο μια ψηφοφορία ουσιαστικής σημασίας για την τελική συμφωνία του Brexit την οποία διαπραγματεύεται με τις Βρυξέλλες, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα ζήτησε να δοθεί στο κοινοβούλιο μια ευρεία γκάμα επιλογών, πέρα από το να αποδεχθεί τη συμφωνία του Brexit ή να αποχωρήσει από την ένωση χωρίς συμφωνία.

«Η θέση της κυβέρνησης σε αυτό είναι πολύ σαφής: Θα υπάρξει μια ψηφοφορία ουσιαστικής σημασίας για τη συμφωνία του Brexit, όπου το κοινοβούλιο θα μπορεί να επιλέξει είτε να αποδεχθεί τη συμφωνία είτε μπορούμε να αποχωρήσουμε χωρίς μια συμφωνία, αλλά θα αποχωρήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου του 2019», ανέφερε ο εκπρόσωπος.