Skip to main content

Ουρές χιλιομέτρων στη Γέφυρα του Νέστου

Μέχρι τα όρια του δήμου Καβάλας έφθαναν οι ουρές των οχημάτων που κινούνταν στην παλιά Εθνική Οδό Καβάλας – Ξάνθης, εξαιτίας του αποκλεισμού της Γέφυρας του Νέστου.
Ο αποκλεισμός της Γέφυρας του Νέστου από αγρότες του νομού Ξάνθης, σήμερα στις 12 το μεσημέρι, προκάλεσε κυκλοφοριακό έμφραγμα στη (μοναδική ουσιαστικά) δίοδο της Ανατ. Μακεδονίας προς τη Θράκη, με χιλιάδες οχήματα να σχηματίζουν ουρές πολλών χιλιομέτρων ένθεν και ένθεν της Γέφυρας. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα οχήματα που εγκλωβίστηκαν προς την πλευρά της Καβάλας έφθαναν στα όρια του δήμου Καβάλας (Ν. Καρβάλη) –περίπου 20 χιλιόμετρα από το σημείο του μπλόκου. Με δεδομένο ότι για 12η συνεχόμενη μέρα παραμένει κλειστός (από αγρότες του νομού Καβάλας) ο κύριος οδικός άξονας της περιοχής –η Εγνατία Οδός, στο ύψος του Κόμβου Χρυσούπολης- οι οδηγοί που χρησιμοποιούσαν έως τώρα την παλιά Εθνική Καβάλας – Ξάνθης ως παρακαμπτήριο αιφνιδιάστηκαν από το παράλληλο κλείσιμό της, με αποτέλεσμα να σημειωθούν εντάσεις μεταξύ των αγροτών και των εγκλωβισμένων αυτοκινητιστών και επιβατών.

Με παρέμβαση της Αστυνομίας, τελικά, οι αγρότες πείσθηκαν να απελευθερώσουν τη Γέφυρα του Νέστου στη 1.30 μμ και να αποσυρθούν στα πλαϊνά της παλιάς Εθνικής Οδού, με πρόθεση να επανέλθουν αύριο δριμύτεροι –καθώς προγραμματίζουν οκτάωρο αποκλεισμό, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Στην Εξοχή

Τους πολύωρους αποκλεισμούς του Τελωνείου Εξοχής, στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο, συνεχίζουν και οι αγρότες του νομού Δράμας, που απαγόρευσαν σήμερα τη διέλευση σε όλα τα οχήματα από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα.  Από τις 6μμ έως τις 9 αύριο το πρωί θα είναι ελεύθερη η κίνηση για τα Ι.Χ., ενώ θα επιτραπεί η κυκλοφορία και των φορτηγών από τις 9 απόψε έως τις 9 αύριο το πρωί. 

Θα ακολουθήσει, όμως, 12ωρος γενικός αποκλεισμός όλων των οχημάτων από το Τελωνείο Εξοχής από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, σύμφωνα με απόφαση που πήραν οι Δραμινοί αγρότες στη σημερινή τους γενική συνέλευση.