Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ουρές για ξενάγηση στον σταθμό Ευκλείδη του μετρό (φωτο)

Από νωρίς το πρωί πολίτες σχημάτισαν ουρές έξω από το εργοτάξιο προκειμένου να μπουν στο σταθμό και να παρακολοθήσουν την ξενάγηση.

Για το κοινό άνοιξε σήμερα και για τέσσερις ώρες ο σταθμός του Ευκλείδη στο μετρό Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των ξεναγήσεων του Open House.

Από νωρίς το πρωί πολίτες σχημάτισαν ουρές έξω από το εργοτάξιο προκειμένου να μπουν στο σταθμό. Η ξενάγηση έγινε από τον πολιτικό μηχανικό, δημοτικό σύμβουλο και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Αττικό Μετρό Κωνσταντίνο Ζέρβα, απο κοινού με μηχανικούς του Open House και της Αττικό Μετρό.

Ο σταθμός Ευκλείδης αποτελεί έναν σταθμό πρότυπο απο άποψη κατασκευαστικής προόδου καθώς έχουν ολοκληρωθεί και τα έργα πολιτικού μηχανικού ενω υπολείπεται μόνο η αρχιτεκτονική διαμόρφωση.  

Μέσα απο αυτή την ξενάγηση ειδικού ενδιαφέροντος οι επισκέπτες του Open House είχαν την ευκαιρία να μάθουν απο κοντά τις κατασκευαστικές λεπτομέρειες ενός σύνθετου τεχνικού έργου το οποίο θα συμβάλλει στην κυκλοφοριακη αποσυμφόρηση της πόλης.

Στο σταθμό Ευκλείδη, ο οποίος είναι ο όγδοος κατά σειρά στο υπό κατασκευή μετρό Θεσσαλονίκης, τοποθετήθηκαν κυλιόμενες σκάλες. Ο σταθμός του Ευκλείδη, διαθέτει τέσσερα επίπεδα και ενώνονται με συνολικά δώδεκα κυλιόμενες σκάλες.  Οι σήραγγες βρίσκονται σε απόσταση 25 μέτρων από την επιφάνεια του εδάφους και η αποβάθρα έχει πλάτος 10 μέτρων.

Ο σταθμός κατασκευάζεται στο οικοδομικό τετράγωνο που περιβάλλεται από τις οδούς Παπαναστασίου, Κατσιμίδη, Ασκληπιού και Ομήρου.