Skip to main content

Ουρές για το ΚΕΑ στη Θεσσαλονίκη – Εντάσεις δικαιούχων με υπαλλήλους

Ουρές σχηματίζονται κάθε μέρα από τις 5 το πρωί, έξω από τα γραφεία του Τμήματος Κοινωνικής Αρωγής, που βρίσκεται στην οδό Μοναστηρίου 53.

Μόλις πέντε υπάλληλοι στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του δήμου Θεσσαλονίκης καλούνται καθημερινά να εξυπηρετήσουν δεκάδες πολίτες, δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης(ΚΕΑ), οι οποίοι αυτό το διάστημα υποβάλλουν νέες αιτήσεις, λόγω συμπλήρωσης 12 μηνών από το μήνα έγκρισης.

Ουρές σχηματίζονται κάθε μέρα από τις 5 το πρωί, έξω από τα γραφεία του Τμήματος Κοινωνικής Αρωγής, που βρίσκεται στην οδό Μοναστηρίου 53.

Οι υπάλληλοι κατά μέσο όρο εξυπηρετούν κάθε μέρα ακόμα και πέραν του ωραρίου τους, περίπου 100-150 άτομα. Δεν είναι λίγες οι φορές όμως που η αγανάκτηση των πολιτών για τις ώρες αναμονής ξεχειλίζει με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντάσεις.



Ένα τέτοιο περιστατικό σημειώθηκε χθες το μεσημέρι, όταν μια 30χρονη γυναίκα, που είχε προσέλθει στο τμήμα Πρόνοιας για να καταθέσει τα χαρτιά της για το ΚΕΑ, στράφηκε εναντίον των υπαλλήλων.

Λόγω υπερφόρτωσης του ηλεκτρονικού συστήματος, η πλατφόρμα για τις συγκεκριμένες αιτήσεις είχε «πέσει», με συνέπεια να υπάρχει καθυστέρηση στη διαδικασία.

Σύμφωνα με τους υπαλλήλους, όταν ενημέρωσαν για την καθυστέρηση που θα υπάρξει, η 30χρονη άρχισε να τους φωνάζει και να χτυπά μια πόρτα που βρίσκεται στον χώρο. Στο σημείο κλήθηκε και η αστυνομία, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Οι υπάλληλοι της συγκεκριμένης Διεύθυνσης εκφράζουν την ανησυχία τους για τα περιστατικά έντασης που σημειώνονται. «Με το που ανοίγει η υπηρεσία μέσα σε λίγα λεπτά δίνουμε περίπου 100-150 νούμερα για σειρά προτεραιότητας. Όταν όμως πέφτει το σύστημα δεν μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε», αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Ενήμερος για την κατάσταση είναι ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Πέτρος Λεκάκης. Όπως είπε, μιλώντας στη Voria.gr για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αποφασίστηκε να δέχονται αιτήσεις στις Δ΄και Ε΄κοινότητα καθώς και στα ΚΕΠ.

Χθες ο δήμος εξέδωσε ανακοίνωση για όσους πρέπει να υποβάλλουν νέες αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), λόγω συμπλήρωσης 12 μηνών από το μήνα έγκρισης (δείτε εδώ).