Skip to main content

Ουάσινγκτον: Βίαιες διαδηλώσεις κατά του Τραμπ (video)

Ήδη από χθες πραγματοποιούνται εκατοντάδες διαδηλώσεις κατά του Τραμπ σε όλο τον κόσμο, με τη συμμετοχή πολλών ακτιβιστών και διασήμων.

Σε συγκρούσεις με την αστυνομία προχώρησε ομάδα διαδηλωτών κατά του Τραμπ στους δρόμους της Ουάσινγκτον, λίγη ώρα προτού ξεκινήσει η ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, οι διαδηλωτές έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και καφετεριών. Δύο από τους στόχους τους ήταν ένα υποκατάστημα της Bank of America και μια καφετέρια Starbucks.

H αστυνομία χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού για να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών και ακολούθησαν συμπλοκές.

Να σημειωθεί ότι ήδη από χθες πραγματοποιούνται εκατοντάδες διαδηλώσεις κατά του Τραμπ σε όλο τον κόσμο.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες στη Νέα Υόρκη σε διαδήλωση μπροστά στο ξενοδοχείο (Trump International Hotel), ενώ στη συνέχεια έγινε πορεία προς τον Πύργο Τραμπ όπου διαμένει ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ που ορκίζεται επίσημα σήμερα.

Στη διαδήλωση αυτή συμμετείχαν πολιτικοί, ακτιβιστές, αλλά και διασημότητες. Μεταξύ αυτών κι ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο, ο Άλεκ Μπόλντουιν, η Τζούλιαν Μουρ, ο διάσημος σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ, η Σερ, κ.α.

Οι επικριτές του Τραμπ έχουν οργιστεί από τα προεκλογικά σχόλια του, κατά των γυναικών, των παράνομων μεταναστών, αλλά και των μουσουλμάνων, αλλά και τις εξαγγελίες του αναφορικά με την κατάργηση του προγράμματος υγείας (Obamacare) που προώθησε ο Μπαράκ Ομπάμα. Επίσης, αντιδρούν στην προεκλογική εξαγγελία του Τραμπ για την κατασκευή τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.