Skip to main content

Όθωνας: Επανακατανομή δημοσίων υπαλλήλων

Να εξαντληθεί κάθε περιθώριο ορθολογικής επανακατανομής του προσωπικού στο δημόσιο τομέα προτείνει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Όθωνας, σημειώνοντας ότι θα αντιμετωπιστούν πολλά προβλήματα μ
Να εξαντληθεί κάθε περιθώριο ορθολογικής επανακατανομής του προσωπικού εντός του ευρύτερου δημόσιου τομέα προτείνει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Όθωνας. Όπως τόνισε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ 99,5» θα αντιμετωπιστούν πολλά προβλήματα με μετατάξεις προσωπικού από αντιπαραγωγικές υπηρεσίες του Δημοσίου σε άλλες.

«Όπου δεν χρειάζονται και είναι υπεράριθμοι, ή παρασιτούν ή είναι αργομισθίες, εγώ προσωπικά δεν θα είχα κανένα ενδοιασμό. Νομίζω, όμως, ότι ο ευρύτερος δημόσιος τομέας έχει περιθώριο εξορθολογισμού του προσωπικού του, εξυγίανσης και ανακατανομής του, με τρόπο που να μην οδηγεί σε απολύσεις. Αλλά, προφανώς η ελληνική κοινωνία πια δεν μπορεί να έχει θέματα ταμπού» σημείωσε ο κ Όθωνας.

Όπως διευκρίνισε δεν είναι σε όλες τις υπηρεσίες και σε όλους τους τομείς η ίδια κατάσταση. «Νομίζω ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού σε κάποιες αντιδημοφιλείς, μέχρι σήμερα, υπηρεσίες, και υπερσυγκέντρωση σε άλλες» σημείωσε.

Ο υφυπουργός επέμεινε πάντως ότι δεν θα ανανεώνονται συμβάσεις ορισμένου χρόνου όταν λήγουν, όπως προβλέπει ο νόμος που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση.  «Αυτό δεν αφορούσε μόνο τους stagers, αφορά το σύνολο των συμβάσεων στο δημόσιο και στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης. Λήξη σύμβασης δεν σημαίνει πια αυτόματη ανανέωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.