Skip to main content

ΟΤΕ: Βουτιά κερδών και έξοδος από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Κατακόρυφη κάμψη 75,5% σημείωσαν τα κέρδη του ΟΤΕ το α΄ τρίμηνο, σε σχέση με πέρυσι. Ο Οργανισμός ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με στόχο τη μείωση του
Κατακόρυφη κάμψη 75,5% σημείωσαν τα κέρδη του ΟΤΕ το α΄ τρίμηνο, σε σχέση με πέρυσι, ενώ ο οργανισμός ανακοίνωσε και την πρόθεσή του να αποχωρήσει από το χρηματιστήριο της (NYSE) Νέας Υόρκης, με στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους.

Αναλυτικότερα, τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ διαμορφώθηκαν σε 65,8 εκατ. ευρώ από 268,5 εκατ. πέρυσι. Τα EBITDA υποχώρησαν κατά 34,5%, στα 478,7 εκατ. ευρώ και τα λειτουργικά κέρδη συρρικνώθηκαν κατά 55,5%, στα 201,8 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 3,1% και διαμορφώθηκαν σε 1.409,3 εκατ. ευρώ από 1.454,5 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Παράλληλα, ο ΟΤΕ ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή του να αποχωρήσει από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατόπιν απόφασης που ελήφθη στη χθεσινή συνεδρίαση του δσ.

Η απόφαση του ΟΤΕ για έξοδο από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έχει σαν στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους, τη μείωση της πολυπλοκότητας των οικονομικών αναφορών και τη συγκέντρωση της διαπραγμάτευσης των μετοχών του στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αγορά που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη ρευστότητα για τις μετοχές του, τονίζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο οργανισμός θα συνεχίζει να καλύπτει τις ανάγκες των επενδυτών του στις ΗΠΑ, ενώ σκοπεύει να διατηρήσει πρόγραμμα Level I ADRs, το οποίο θα επιτρέπει στους επενδυτές να κάνουν πράξεις με τα ADRs του ΟΤΕ στην αγορά OTC (Over the counter).

Οι διαδικασίες εξόδου από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2010.