Skip to main content

Όσλο και Μόσχα «εκτοπίζουν» την Αθήνα από το διεθνές επίκεντρο

Η συνεχιζόμενη πτώση του αργού πετρελαίου, πλέον δεν απειλεί μόνο τις χώρες του Κόλπου, αλλά και ευρωπαϊκές. Οι περιπτώσεις Νορβηγίας και Ρωσίας.

Μπορεί η Ελλάδα να ασχολείται με τα μεγάλα δημοσιονομικά της προβλήματα, θεωρώντας τα λίγο ως πολύ άλυτα, ωστόσο, καλώς ή κακώς η χώρα μας δεν είναι το κέντρο του κόσμου.

Και μπορεί μέχρι τον Αύγουστο να συγκέντρωνε πάνω της μάτια της διεθνούς κοινότητας, ωστόσο, εδώ και αρκετές εβδομάδες είναι ξεκάθαρο ότι έχει φύγει από την πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Τι είναι εκείνο το οποίο φοβίζει περισσότερο απ' όλα αυτή τη στιγμή το επενδυτικό λόμπι και όχι μόνο; Η συνεχιζόμενη πτώση του αργού πετρελαίου, που πλέον δεν απειλεί μόνο τις χώρες του Κόλπου, αλλά και ευρωπαϊκές. Οι τελευταίες αναλύσεις, κάνουν focus στην επόμενη μέρα της Νορβηγίας και της Ρωσίας. Κι αυτό γιατί και οι δύο, όλες τις προηγούμενες δεκαετίες είχαν μάθει να ζουν με τα αποθεματικά που τους δημιουργούσε η μεγάλη πετρελαιοπαραγωγός δραστηριότητα τους.

Όμως, εδώ και περίπου έξι μήνες, η τιμή του αργού κάνει συνεχώς χαμηλές πτήσεις, κάτω από τα 50 ευρώ, αναγκάζοντας τόσο το Όσλο όσο και τη Μόσχα να τρώνε από τις σάρκες τους. Το γεγονός αναλύεται εξαιρετικά περιγραφικά σε όλες τις αναλύσεις των μεγάλων ξένων οίκων, οι οποίοι προβλέπουν ότι το μέλλον και των δύο χωρών κάθε άλλο παρά ευοίωνο προδιαγράφεται...