Skip to main content

Η πυξίδα δείχνει TEDx Thessaloniki το Σάββατο 22 Απριλίου

Δώδεκα ομιλητές από την Ελλάδα και τον κόσμο, performances, panel discussions και η παρουσίαση τεχνολογικών επιτευγμάτων συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα

Τις πόρτες του για το κοινό της Θεσαλονίκης ανοίγει αυτό το Σάββατο, 22 Απριλίου, το TEDx Thessaloniki με τίτλο «Ρυθμίζοντας την Πυξίδα» που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής.

Από τη σκηνή της αίθουσας Αιμίλιος Ριάδης θα περάσουν δώδεκα ομιλητές από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο οι οποίοι θα μιλήσουν για θέματα που καλύπτουν το φάσμα της εκπαίδευσης, της τεχνολογίας αλλά και θεμάτων με τα οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά με νέες μεταβλητές.

Το φετινό TEDx είναι το όγδoο κατά σειρά που διεξάγεται στην πόλη μας, η οποία έχει αγκαλιάσει τον θεσμό καθώς για άλλη μια φορά τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν από νωρίς.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 10.00. Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

To καινοτόμο στοιχείο θα προστεθεί στo φετινό πρόγραμμα του TEDx Thessaloniki. Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά θα διεξαχθούν panel discussions στα οποία κοινό και ομιλητές θα μπορέσουν να έρθουν πιο κοντά συζητώντας σε ένα διαφορετικό περιβάλλον με πιο χαλαρή διάθεση.

Τα panel discussions θα πραγματοποιηθούν σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα των panel discussions:

15.00-16.00
    Συζήτηση / Panel Discussion: Μichael Lolis – Giannis Vlastaris
    Συντονιστής / Moderator: Άννα Μπουσδούκου / Anna Bousdoukou

    Συζήτηση / Panel Discussion: Jonathan Albright –
    Foteini Baldimtsi – Giorgos Grigoriadis
    Συντονιστής / Moderator: Έλενα Παπαδοπουλου / Elena Papadopoulou

    Συζήτηση / Panel Discussion: Venetia Koussia – Liz Mestheneos
    Συντονιστής / Moderator: Χριστίνα Μελίδου/ Christina Melidou

    Συζήτηση /Panel Discussion: Tony Perry – Michael Benton
    Συντονιστής / Moderator: Αναστάσιος Βογιατζής / Anastasios Vogiatzis

    Εργαστήριο / Workshop:  Αντώνης Κάνουρας
    Εργαστήριο / Workshop: «Διαβάζω για τους άλλους»

Οι συζητήσεις και τα εργαστήρια θα διεξαχθούν στα ελληνικά, με μετάφραση όπου χρειαστεί.

Οι ομιλητές

 

Μιχαήλ  Λώλης

Ο Μιχαήλ Λώλης γεννήθηκε το 1986 στα Ιωάννινα και μεγάλωσε σε ένα χωριό, δίπλα στη λίμνη, μαζί με τα τρία αδέρφια του. Στα 18 του ξεκίνησε σπουδές στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης και στη συνέχεια τοποθετήθηκε στην Αθήνα, όπου ζει μέχρι σήμερα.

Στα 23 ξαναέδωσε Πανελλαδικές Εξετάσεις και πέρασε στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, από όπου αποφοίτησε στα 26 του. Σήμερα είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, με κατεύθυνση τους Δημόσιους Θεσμούς, έχοντας έτσι την δυνατότητα να εντρυφήσει στο επιστημονικό πεδίο του Δημοσίου και Ευρωπαϊκού Δικαίου και ειδικότερα στα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Από το περασμένο έτος υπηρετεί στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Αττικής.

Ο Μιχαήλ Λώλης είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΛΟΑΔ Αστυνομικών, που γκρέμισε τείχη μιλώντας ανοιχτά στη δουλειά του, σε ένα άκρως συντηρητικό περιβάλλον για την ομοφυλοφιλία και πόσο αναγκαία είναι η αποδοχή της κοινωνίας για τα ΛΟΑΔ άτομα.

Αντώνης Κάνουρας


Ονειροπόλος από μικρός, ο Αντώνης Κάνουρας, μηχανικός ρομποτικής κι ιδρυτής του Robotixlab, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής του ηλικίας ως μαστροχαλαστής.  Το πάθος του με το φωτισμό σκηνής και τα στροβοσκόπια σε νεαρή ηλικία τον οδήγησαν αναπόφευκτα σε σπουδές Ρομποτικής και Συστημάτων Αυτοματοποίησης στα Πανεπιστήμια του Sussex και του Reading. Έπειτα από 6 χρόνια σπουδών και διαμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο, που συνοδεύτηκαν από ταξίδια κατασκήνωσης και πεζοπορίας στα Εθνικά Πάρκα Peak District και Lake District και τον Εθνικό Δρυμό Snowdonia, μία σχεδόν τελειοποίηση της συνταγής Κοτόπουλο Bacardi και μία διεθνώς αναγνωρισμένη ευρεσιτεχνία στην ταυτοποίηση και τη διαλογή χρωματιστών γυάλινων μπουκαλιών, αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Μερικές άσχετες με τις σπουδές του θέσεις εργασίας ήταν αρκετές για να τον κάνουν να βουτήξει στα βαθιά και να προχωρήσει στην ίδρυση μιας εταιρείας έρευνας κι ανάπτυξης καινοτόμων εφαρμογών στο πεδίο της ρομποτικής και των αυτοματισμών. Η Robotixlab έχει στόχο να συνδυάσει την καινοτομία, τη δημιουργικότητα, το σχεδιασμό και την τεχνολογία με την εκπαίδευση. Από εργαστήρια ρομποτικής μέχρι αυτοσχέδιες ηλεκτρονικές κατασκευές κι από τον τρισδιάστατο σχεδιασμό κι εκτύπωση μέχρι τις εκπαιδευτικές διαδραστικές ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις, στο χώρο της Robotixlab τρελαινόμαστε για μαστορέματα!

Γιάννης Βλαστάρης


Από τον χώρο της δημοσιογραφίας έρχεται ο Γιάννης Βλαστάρης, έχοντας μια πολύτιμη εμπειρία 35 ετών. Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας κάνει ήδη τα πρώτα του βήματα στον χώρο που έμελλε να τον κερδίσει.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας του, υπηρέτησε σε διάφορους τομείς της δημοσιογραφίας, από το πολιτικό μέχρι το ελεύθερο ρεπορτάζ. Κατέχει ιδιαίτερη διοικητική εμπειρία, όντας την τελευταία 20ετία διευθυντής της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας και του περιοδικού Έψιλον, το οποίο ο ίδιος σχεδίασε το 1990, καθιερώνοντας μέσα από αυτό το θεσμό των ειδικών εκδόσεων στο σύνολο του ελληνικού τύπου. Η θητεία του περιλαμβάνει ακόμα τις εφημερίδες Καθημερινή, Ποντίκι, Εγνατία, Κέρδος, Ισοτιμία και Επενδυτής και το περιοδικό Ένα.

Επί μια δεκαετία εργάστηκε ως ρεπόρτερ και πολιτικός συντάκτης των τηλεοπτικών δελτίων της ΕΡΤ, ως ερευνητής ενημερωτικών εκπομπών καθώς και ως παραγωγός ειδικών προγραμμάτων, όπως η κάλυψη εκλογικών αναμετρήσεων, ενώ έχει εργαστεί και στον χώρο του ραδιοφώνου, με παρουσία στην ΕΡΑ και τον Flash.

Ο Γιάννης Βλαστάρης έχει τιμηθεί με βραβείο δημοσιογραφίας από το Ίδρυμα Αθ. Μπότση, καθώς και με τον τίτλο του Δημοσιογράφου της Χρονιάς.

Βενετία Κουσία


Η Δρ Βενετία Κουσία είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στον Στρατηγικό Σχεδιασμό (Ph.D. in Corporate Strategic Planning) και Μεταπτυχιακού Τίτλου στο Αγροτικό Μάρκετινγκ (Μ.Phil. in Market Research) από το Πανεπιστήμιο του Newcastle Upon Tyne της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς και πτυχίου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (B.Sc. in Business Administration) από το Deree College Greece.

Στη μακρόχρονη επαγγελματική της πορεία, έχει διοικήσει πολυεθνικές και ελληνικές εταιρείες, χαράζοντας βιώσιμες στρατηγικές σε συνθήκες πολυσύνθετων προκλήσεων. Έχει μακρά εμπειρία στην οργάνωση νεοσύστατων επιχειρήσεων, καθώς και την ανασυγκρότηση, αναδιοργάνωση και ανάπτυξη εταιρειών σε διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας.

Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος από το 2002 έως το 2016 της ManpowerGroup Ελλάδος, κορυφαίας εταιρείας καινοτόμων λύσεων Ανθρώπινου Δυναμικού στον κόσμο, έχει πετύχει να εδραιώσει τη φήμη της εταιρείας στην Ελλάδα αναδεικνύοντας την σε ιδιαίτερα σημαντικό συνεργάτη για εξέχουσες ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς. Επιπλέον, μέσα από καινοτόμες συνεργασίες με την Ε.Ε. έχει αναπτύξει νέα εργαλεία για την ενίσχυση της απασχόλησης και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Πιστεύει στη δύναμη του παραδείγματος, στην κοινωνική προσφορά, στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, στο χτίσιμο υγειών θεσμών και στη δύναμη της ομάδας. Κάνει πράξη τα πιστεύω αφιερώνοντας τον προσωπικό της χρόνο σε δράσεις που βοηθούν τα άτομα να αναπτύξουν και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους, ξεπερνώντας αποκλεισμούς και διακρίσεις λόγω φύλου, ηλικίας ή άλλων παραγόντων.

Michael Benton


Ο Michael Benton είναι παλαιοντολόγος με θεμελιώδεις συνεισφορές στην κατανόηση της ιστορίας της ζωής, κυρίως για το πώς η βιοποικιλότητα αλλάζει στη διάρκεια των χρόνων. Η προσέγγισή του έφερε επανάσταση στον τρόπο κατανόησης των θεμελιωδών ερωτημάτων. Βασικό θέμα είναι η Περμο – Τριαδική μαζική εξαφάνιση, η μεγαλύτερη μαζική εξαφάνιση όλων των εποχών, που έλαβε χώρα πάνω από 250 εκατομμύρια χρόνια πριν, όπου ερευνά το πώς η ζωή μπόρεσε να επανέλθει μετά από ένα τόσο καταστροφικό γεγονός.

Έχει γράψει πάνω από 50 βιβλία, ανάμεσά τους ενδιαφέροντα βιβλία για παιδιά με θέμα τους δεινοσαύρους, καθώς και αρκετά βασικά βιβλία παλαιοντολογίας για πανεπιστημιακούς φοιτητές.

Ο Michael Benton ίδρυσε το Master of Science στην Παλαιοβιολογία στο Μπρίστολ το 1996, από όπου έχουν αποφοιτήσει πάνω από 320 φοιτητές. Ήταν επιβλέπων σε πάνω από 65 διδακτορικούς φοιτητές. Είναι επικεφαλής της Σχολής Βιολογικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ.

Ανάμεσα σε άλλα, τον ενδιαφέρουν τα φτερά και το χρώμα των δεινοσαύρων. Ήταν ο πρώτος, το 2010, μαζί με μια ομάδα Κινέζων συναδέλφων του, που επέδειξε αντικειμενικά στοιχεία για το χρώμα ενός δεινοσαύρου και το 2017 ήταν μέλος της ομάδας που ανακοίνωσε την πρώτη ουρά δεινοσαύρου σε κεχριμπάρι.

To 2014 ανακηρύχθηκε μέλος της Βρετανικής Βασιλικής Εταιρείας.

Elizabeth Mestheneos


Η Dr. Elizabeth Mestheneos είναι κοινωνιολόγος και ερευνήτρια σε θέματα κοινωνικής πολιτικής. Παρόλο που γεννήθηκε και σπούδασε στην Αγγλία, βρίσκεται στην Ελλάδα από το 1983, όταν και μετακόμισε μετά την ολοκλήρωση των διδακτορικών της σπουδών για να δουλέψει μαζί με το σύζυγο της ως παραγωγός ταινιών.

Από το 1988 και έπειτα εργάζεται ως ανεξάρτητη ερευνήτρια σε μια πληθώρα από projects καλύπτοντας θέματα όπως την οικογενειακή φροντίδα, την κακοποίηση των ηλικιωμένων, τις υπηρεσίες κατ’ οίκον νοσηλείας και τις χρόνιες ασθένειες. Ως ακαδημαϊκός έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα γύρω από αυτά τα θέματα.

Πιστεύοντας ακράδαντα στο ρόλο της κοινωνίας των πολιτών, ίδρυσε το μη κυβερνητικό οργανισμό “50και Ελλάς”, ο οποίος προωθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα των ηλικιωμένων, στοχεύοντας στην ευημερία τους. Έχει διατελέσει πρόεδρος στην AGE-Platform Europe από το 2008 έως το 2011, έναν οργανισμό που εκπροσωπεί πάνω από 30 εκατομμύρια μέλη. Παράλληλα έχει εργαστεί ως σύμβουλος σε διάφορα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως το AAL, το ReAAL, το JUMP και το Accessible Cities, πολλά από τα οποία σχετίζονται με νέες τεχνολογίες.

Γεώργιος Γρηγοριάδης


Ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της baresquare, ο Γεώργιος Γρηγοριάδης εργάζεται στον κόσμο των digital analytics. Άρχισε να ασχολείται με τον χώρο αυτό από τις απαρχές της εμφάνισης του. Έχει σπουδάσει Πληροφορική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ είναι και κάτοχος MBA από το από το Vlerick Management School του Βελγίου.

Μαζί με την ομάδα του στην baresquare και με τη βοήθεια της ανάλυσης δεδομένων και της στατιστικής παρέχει χρήσιμες πληροφορίες στις επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργάζεται, πάντα με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη τους. Ανάμεσα σε αυτές τις εταιρείες συναντάμε τη SONY και τη SIEMENS.

Είναι, όπως αναφέρει, υπέρμαχος του data verbalization, αλλά πολέμιος του ανούσιου data visualization

Χρήστος Γιωτίτσας


Ο Χρήστος Γιωτίτσας είναι ερευνητής στο P2P Lab και ταυτόχρονα υποψήφιος διδάκτωρ στο University of Leicester, όπου μελετάει τις ανοικτού κώδικα τεχνολογίες και τις αγροτικές κοινωνίες.

Το project του συνδυάζει θεωρίες γύρω από την τεχνολογία και τα κοινωνικά κινήματα και έχει ως στόχο στόχο να αναλύσει τον τρόπο με τον οποίο τα άτομα και οι ομάδες που συμμετέχουν σε μια αγροτική ανοικτού κώδικα τεχνολογία σχεδιάζουν τις δραστηριότητες τους, καθώς και πώς αυτή η διαδικασία επηρεάζει την ανάπτυξη και τη μορφή που θα πάρει η ίδια η τεχνολογία. Επιπλέον, είναι βοηθός σύνταξης στο Ephemera Journal.

Jonathan Albright


Ο Jonathan Albright είναι δημοσιογράφος δεδομένων, ερευνητής κι επίκουρος καθηγητής στον τομέα των media analytics στο Πανεπιστήμιο Elon University της Βόρειας Καρολίνας στις Η.Π.Α.

Προτεινόμενος στα Google International Data Journalism Awards το 2012, η έρευνά του εντοπίζεται στο πεδίο εκείνο όπου συναντώνται η επικοινωνία, η σύγχρονη κουλτούρα κι η τεχνολογία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Jonathan επικεντρώνεται στη θεματική ανάλυση των διαδικτυακών και κοινωνικά διαμεσολαβημένων ειδήσεων που δημιουργούν γεγονότα, τις μεθόδους για να προβεί κάποιος σε βαθιά ερευνητική δημοσιογραφία δεδομένων και τα εργαλεία δημιουργικής απεικόνισης στην αφήγηση καθημερινών ιστοριών. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε γνωστούς δημοσιογραφικούς οργανισμούς όπως σε Guardian, Fortune, Washington Post και Mashable, ενώ γράφει συχνά στο Medium, το Conversation, την Huffington Post και  το επιστημονικό περιοδικό USSAP του βρετανικού Πανεπιστημίου LSE. Θα τον βρείτε σε Twitter και Medium ως @d1gi.

Φωτεινή Μπαλδιμτσή


Η Φωτεινή Μπαλδιμτσή είναι Επίκουρος Καθηγήτρια στο τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου George Mason στις ΗΠΑ. Διδάσκει και κάνει έρευνα στους τομείς της κρυπτογραφίας, ασφάλειας και  ιδιωτικότητας δεδομένων και blockchain τεχνολογιών.

Μεγάλωσε στο Κολχικό Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε από το τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας το 2008. Συνέχισε για μεταπτυχιακές σπουδές με πλήρη υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Brown των ΗΠΑ, όπου απέκτησε Μάστερ και Διδακτορικό στην Επιστήμη Υπολογιστών το 2011 και 2014 αντίστοιχα. Κατά την διάρκεια των σπουδών της στο Brown εργάστηκε για τρεις μήνες στο ερευνητικό τμήμα της IBM στη Ζυρίχη και άλλους τρεις μήνες στο ερευνητικό τμήμα της Microsoft στο Redmond. Πριν ξεκινήσει στο George Mason, εργάστηκε ως μετα-διδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει λάβει τις υποτροφίες Μποδοσάκη και Κανελλάκη καθώς και ένα faculty award από την IBM.

Anthony Perry


Ο δρ Anthony Perry είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Μοριακής Εμβρυολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπαθ, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στο επίκεντρο της έρευνάς του βρίσκεται η απίθανη και μυστηριώδης διαδικασία γονιμοποίησης του ωαρίου και του σπέρματος σε ένα μοναδικό κύτταρο εμβρύου που μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό ενός ολόκληρου ατόμου, κάτι για το οποίο δε γνωρίζουμε ακριβώς πώς συμβαίνει. Ένας τρόπος να μάθουμε περισσότερα είναι να ωθήσουμε το σύστημα στα όριά του. O Anthony Perry ήταν από τους πρώτους που κατέγραψε τα αποτελέσματα τεχνικών κλωνοποίησης σε ποντίκια και χοίρους μέσω τεχνικών µεταφοράς του πυρήνα των κυττάρων.

Το σύντομο χρονικό διάστημα κατά το οποίο τα θηλαστικά αποτελούνται από ένα μόνο κύτταρο παρέχει τη δυνατότητα γενετικής τροποποίησης του απογόνου κι ο δρ Perry έχει αναπτύξει μεθόδους με τις οποίες γίνεται εισαγωγή ενός γονιδίου από έναν οργανισμό σε άλλον (διαγονιδίωση) ή αλλαγής του ήδη υπάρχοντος γενετικού κώδικα ενός οργανισμού (τροποποίηση γονιδιώματος). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ανάπτυξη και την προώθηση εποικοδομητικής εφαρμογής τεχνικών γενετικής τροποποίησης στα θηλαστικά. Η ομιλία του υπογραμμίζει τις πιθανές επιπτώσεις από την εφαρμογή τέτοιων τεχνικών σε ανθρώπους.

Δανάη Παπαδάτου


H Δανάη Παπαδάτου σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνας.  Ξεκίνησε να εργάζεται ως ψυχολόγος  στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» όπου έμαθε από τα παιδιά με καρκίνο τι σημαίνει να ζει κανείς με ποιότητα και ουσία. Στη συνέχεια  ακολούθησε μια ακαδημαϊκή σταδιοδρομία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ως Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας, όπου διδάσκει εδώ και περίπου 30 χρόνια φοιτητές νοσηλευτικής, ιατρικής, και ψυχολογίας. Έχει μια πλούσια κλινική, εκπαιδευτική και ερευνητική εμπειρία σε θέματα που αφορούν στη φροντίδα παιδιών με απειλητική για τη ζωή ασθένεια, στην ψυχολογική στήριξη παιδιών και ενηλίκων που θρηνούν την απώλεια αγαπημένου προσώπου, και στη στήριξη κοινοτήτων που έχουν εκτεθεί σε καταστροφικά γεγονότα ή τραυματικές απώλειες.

Το 1995, μαζί με στενούς συνεργάτες της ίδρυσαν τη «Μέριμνα» μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία για τη φροντίδα παιδιών και οικογενειών στην αρρώστια και το θάνατο. Η «Μέριμνα» είναι ο μοναδικός εξειδικευμένος φορέας στην Ελλάδα ο οποίος προσφέρει δωρεάν εδώ και 22 χρόνια υπηρεσίες ψυχολογικής στήριξης σε θέματα πένθους, καθώς και υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας στο σπίτι για σοβαρά άρρωστα παιδιά και τις οικογένειές τους ώστε να ζουν με νόημα και ποιότητα.

Οι Performers

Την έναρξη και τη λήξη των ομιλιών θα σηματοδοτήσουν τρεις performances που θα πραγματοποιηθούν στη σκηνή της αίθουσας Αιμίλιος Ριάδης από τους παρακάτω καλλιτέχνες:

The Social Body Dance Lab
Το Κοινωνικό Σώμα είναι επαγγελματικό εργαστήρι σύγχρονης κίνησης και δημιουργίας όπου το σώμα αποτελεί εργαλείο επικοινωνίας και εξέλιξης.
Συντελεστές:
Χορογράφος: Κατερίνα Αντωνιάδου
Χορευτές: Αρβανιτάκη-Ρεβή Νάντια, Αστάρη Μαρία-Χριστίνα, Βοργιά Τζώρτζια, Ζαρδαβάς Μάριος, Θωίδου Άννα, Μπίκου Δόμνα, Παναγιώτου Μαργαρίτα,Ταϊτζόγλου Κατερίνα, Ταμπάκη Αθηνά,Σακαλάκη Σωτηρία Σταυρακάκη Στεφανία, Συμεωνίδου Μαργαρίτα
Μουσικός: Βασίλης Αντωνιάδης (Νταούλι)

Carte Postale
Οι Carte Postale είναι μια πολυμελής μπάντα επηρεασμένη από ρομαντικές νέο φολκ-ροκ μελωδίες βασισμένες σε κινηματογραφικά μοτίβα, ρυθμικές εξάρσεις, γαλλικά βαλς και νοσταλγική διάθεση που όλα αυτά οι ίδιοι θέλουν να τα αποκαλούν ρετρό ποπ.

Η μουσική τους είναι βασισμένη στο πιάνο, το ακορντεόν, την τρομπέτα, το κοντραμπάσο-μπάσο, τα τύμπανα, το γιουκαλίλι και τους έντονα νοσταλγικούς αγγλόφωνους στίχους.

Οι Carte Postale είναι οι:
Δέσποινα Γκοτσοπούλου (φωνή, κιθάρα),
Αντώνης Σπαθής (κιθάρα, πιάνο, γιουκαλίλι, παιδικό πιάνο),
Κωνσταντίνος Σπηλιωτόπουλος (μπάσο),
Κώστας Νικολόπουλος (ακορντεόν),
Ιάσονας Βάκρινος (τρομπέτα),
Γιώργος Νικολόπουλος (τύμπανα)

Dimitris DK’ Kyrsanidis
Ο Δημήτρης Κυρσανίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και  πρωτοασχολήθηκε με το freerunning στην ηλικία των 12 ετών, μέσα από μια παρέα στη γειτονιά του. Πίστευε ότι το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ κι όλα όσα προβάλλουν τα media ήταν αρκετά κλασικά και συνηθισμένα για τον ίδιο και έτσι δοκίμασε το freerunning. Τελικά τον εντυπωσίασαν τα άλματα, οι τούμπες και τα εντυπωσιακά φλιπ.

Για τον Δημήτρη το freerunning δεν είναι απλά το χόμπι του. Όπως λέει, είναι η ζωή του. «Προπονούμαι καθημερινά, όπως οι άνθρωπο τρώνε καθημερινά. Δεν το κάνω επειδή πρέπει, αλλά επειδή είναι η ζωή μου».

Μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης για δύο συνεχόμενα χρόνια, (2014 & 2015) στην παγκόσμια πρόκληση του Red Bull Art of Motion, στη Σαντορίνη, ο 20χρονος αθλητής της Red Bull ανήκει επάξια στην παγκόσμια ελίτ του freerunning. Πρόσφατα, κατέκτησε την 3η θέση στο 2017 WFPF Jump Off Championship.

Τον υπόλοιπo καιρό, όταν δεν βρίσκει το δρόμο για το βάθρο στη Σαντορίνη, ο Δημήτρης γυρίζει τον κόσμο λαμβάνοντας μέρος σε επαγγελματικούς διαγωνισμούς, jams και workshops, συμβάλλοντας και εκείνος με τον τρόπο του στη διάδοση του αθλήματος.

Στην performance συμμετέχουν οι: Νίκος Πάρτογλου και Μικέλ Ντρεσάι.

Στη διάρκεια των διαλειμμάτων
Για ακόμα μια φορά φέτος, στη διάρκεια των διαλειμμάτων θα λειτουργεί το innovation corner, όπου το κοινό μπορεί να έρθει σε επαφή με νέα τεχνολογικά επιτεύγματα.

Στο 1ο και 2ο διάλειμμα:

Open Hardware & Coding
SheSharp | shesharp.org
«Έλα να γνωρίσεις και να παίξεις με project φτιαγμένα με ανοιχτό υλικό (open hardware) και να μάθεις πώς μπορείς να δημιουργήσεις διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα πράγματα με κώδικα. Η ελληνική κοινότητα “SheSharp” προωθεί την ενασχόληση των γυναικών με την τεχνολογία και την επιστήμη»

Virtual Reality & WebVR
Lambda Space | lambdaspace.gr
Εξερεύνησε εικονικές πραγματικότητες και δες πόσο εύκολο είναι να δημιουργήσεις τη δική σου, με την τεχνολογία WebVR.  To Lambda Space είναι ένας χώρος της Θεσσαλονίκης αφιερωμένος στο δημιουργικό software και hardware hacking.

Digital Interactive Experiences
Artefact | artefactdesign.gr
«Αλληλεπίδρασε με την τεχνολογία και γίνε ένα με τον ψηφιακό κόσμο για να ζήσεις αξέχαστες εμπειρίες».

“Famous for a reason” (1ο διάλειμμα)
Οι δημιουργοί του SELF’IT παρουσιάζουν μια νέα εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται τις αγαπημένες τους φωτογραφίες με άτομα που βρίσκονται στο ίδιο μέρος την ίδια στιγμή. / The creators of SELF’IT present their mobile social network that allows its users to share favorite photos with people who are in the same place at the same time.

Book signing (2ο διάλειμμα)
Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιάννης Βλαστάρης θα υπογράψει το βιβλίο του “Λεξιλόγιο χωρίς γραβάτα” στο TEDx’er Bookstop. / The journalist and writer Giannis Vlastaris will be signing his book at the TEDx’er Bookstop.