Skip to main content

Ως το τέλος Νοεμβρίου οι επεμβάσεις για το παραεμπόριο στις λαϊκές

Αυτοψία σήμερα στις λαϊκές του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου. Ετοιμάζονται οι επιχειρήσεις ΕΛΑΣ και Περιφέρειας για την απόμακρυνση των παρανόμων

Το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα θα γίνουν οι πρώτες αστυνομικές επιχειρήσεις στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης για την απομάκρυνση των παράνομων πωλητών, καθώς το φαινόμενο του παραεμπορίου έχει μετατραπεί σε μάστιγα για τους νόμιμους παραγωγούς, εμπόρους και πωλητές, όπως είχε αποκαλύψει η Voria.gr σε δημοσίευμά της.

Σήμερα, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Γιουτίκας, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο, Μιχάλη Χριστόπουλο και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών, Παραγωγών, Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θεσσαλίας – Θράκης, Άγγελο Δερετζή, κατόπιν εντολής του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, πραγματοποίησαν αυτοψία στις λαϊκές αγορές του Ευόσμου και του Κορδελιού, όπου η Ομοσπονδία είχε καταγράψει υψηλά ποσοστά παραβατικότητας.

Από την αυτοψία επιβεβαιώθηκαν τα στοιχεία για τον αριθμό των παρανόμων πωλητών, που είχε καταγράψει η Ομοσπονδία και από τις υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας και πλέον υπάρχει πλήρης και σαφής εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί και τον ακριβή αριθμό των παράνομων μικροπωλητών στις λαϊκές αγορές.

Στόχος, όπως τονίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είναι τις επόμενες μέρες, και σε κάθε περίπτωση έως το τέλος του Νοεμβρίου, να ξεκινήσει εκτεταμένη επιχείρηση απομάκρυνσης των παράνομων από τους χώρους των λαϊκών, με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν στην πρόσφατη συνάντηση του κ. Γιουτίκα, με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης, Νικόλαο Μπαντουβάκη και τον διευθυντή της Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Αβραάμ Αϊβαζίδη, για την οποία επίσης σας είχε ενημερώσει η Voria.gr. Στη συνάντηση η ΕΛΑΣ δεσμεύτηκε να ενισχύσει τις προσπάθειες της αντιπεριφέρειας για πάταξη του παραεμπορίου, οπότε το επόμενο διάστημα θα αρχίσουν οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης από τις λαϊκές αγορές όπου το φαινόμενο είναι εκτεταμένο.

«Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και η έκταση που έχει πάρει το φαινόμενο του παραεμπορίου δεν μπορεί να συνεχιστεί. Έδωσα σαφείς εντολές στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τους νόμιμους παραγωγούς, εμπόρους και πωλητές λαϊκών αγορών να αποτυπώσουν την κατάσταση και να παρέμβουν άμεσα, ώστε να περιοριστεί και να εξαλειφθεί το φαινόμενο. Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΛ.ΑΣ. για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημά μας για συνδρομή στις προσπάθειες εξάλειψης του φαινομένου, δεδομένου ότι οι παραβάτες δραστηριοποιούνται στις παρυφές των λαϊκών αγορών και οι επόπτες – ελεγκτές της Περιφέρειας αδυνατούν να παρέμβουν εκεί», τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τους ρυθμούς με τους οποίους εξελίσσεται ο σχεδιασμός μας για την απομάκρυνση των παράνομων από τις λαϊκές αγορές του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, όπου το πρόβλημα είναι εντονότερο. Είναι ένα χρονίζον και σοβαρό ζήτημα, το οποίο με απασχόλησε προσωπικά από τις πρώτες κιόλας μέρες που ανέλαβα τα καθήκοντά μου στην Αντιπεριφέρεια και ένα από τα πρώτα ζητήματα που μου έθεσαν οι εκπρόσωποι των παραγωγών, των εμπόρων και των πωλητών στις αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχα μαζί τους. Ήρθε η ώρα να δράσουμε. Έχοντας την πολύτιμη στήριξη και αρωγή της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και των Δήμων, όπως και την εντολή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, είμαι σίγουρος ότι πολύ σύντομα θα έχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα», δήλωσε ο κ. Γιουτίκας.