Skip to main content

Ορθοπεταλιές για την καταπολέμηση του διαβήτη στη Θεσσαλονίκη

Η ποδηλατοδρομία θα γίνει στη νέα παραλία στις 20 Νοεμβρίου, στέλνοντας το μήνυμα ότι η καθημερινή άσκηση βοηθάει στην αντιμετώπιση του διαβήτη.

Με αφορμή τα 30 χρόνια από την ίδρυσή της, η Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας (ΔΕΒΕ) διοργανώνει ποδηλατοδρομία στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης στις 20 Νοεμβρίου και ώρα 12:30 με στόχο την ενίσχυση του μηνύματος για την αντιμετώπιση του διαβήτη μέσα από την καθημερινή άσκηση.

Στην ποδηλατοδρομία καλείται να συμμετάσχει το κοινό, ποδηλατικοί σύλλογοι και σύλλογοι διαβητικών, ενώ καλούνται ποδηλατικοί σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα να διοργανώσουν μία διαδρομή αφιερωμένη στο διαβήτη την ίδια μέρα.

Της ποδηλατοδρομίας θα προηγηθεί ενημερωτική ημερίδα στο ξενοδοχείο Makedonia Palace για άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη, στην οποία θα μιλήσουν αθλητές ποδηλάτες με σακχαρώδη διαβήτη και θα μοιραστούν την εμπειρία τους με το κοινό.
  
Επίσης στις 16 Νοεμβρίου, η ΔΕΒΕ πρόκειται να πραγματοποιήσει εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στοχεύοντας στην αφύπνιση της κοινής γνώμης για τον παιδικό διαβήτη και όχι μόνο, καθώς όλο και περισσότερα παιδιά, έφηβοι και ενήλικες πάσχουν από την πάθηση τα τελευταία χρόνια. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με την παρουσία τους η γνωστή συνθέτρια Ευανθία Ρεμπούτσικα, μαζί με την Ορχήστρα και τη Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του 30ου Επετειακού Πανελλήνιου Συνεδρίου της ΔΕΒΕ, το οποίο θα λάβει χώρα στο Makedonia Palace από τις 16 έως τις 20 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΒΕ, το «επιστημονικό πρόγραμμα, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι για πρώτη φορά θα παρουσιασθούν νέες φαρμακευτικές ουσίες, καθώς και νέες θεραπευτικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη, με καλεσμένους διεθνώς διακεκριμένους καθηγητές από όλο τον κόσμο και με έμφαση την εκπαίδευση των ιατρών στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδη διαβήτη».