Skip to main content

«Όρθιος» ο Ηρακλής στο ΟΑΚΑ, αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με την ΑΕΚ (vid)

Στο μηδέν έμεινε ο Ηρακλής απέναντι στην ΑΕΚ με τους παίκτες του Κετσμπάγια να χάνουν ευκαιρίες αλλά να μην καταφέρουν να σκοράρουν.

Ισόπαλοι με 0-0 αναδείχθηκαν ΑΕΚ και Ηρακλής στο παιχνίδι που έκλεισε την 5η αγωνιστική της Super League με τους γηπεδούχους να έχουν τις περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες για να σκοράρουν.

H ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο του αγώνα αλλά και την κατοχή της μπάλας κατά το μεγαλύτερο διάστημα στο πρώτο ημίχρονο με τον Ηρακλή να περιορίζεται σε πιο παθητικό ρόλο, επιλέγοντας να «χτυπήσει» κατά κύριο λόγο με κόντρα επιθέσεις.

Η πρώτη ευκαιρία ανήκε στην «Ένωση» καθώς στο 9' ο Ντίντακ σέντραρε από τ' αριστερά, με τον Ροντρίγκες να παίρνει την κεφαλιά αλλά ο Χουάντερσον έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον «Γηραιό» χάθηκε στο 27' όταν μετά από ωραίο συνδυασμό Λεοζίνιο-Λάμπρου, ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή και σούταρε με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Ανέστη.

Η τελευταία καλή ευκαιρία για το πρώτο ημίχρονο ανήκε στην ΑΕΚ όταν στο 37΄ο Βάργκας σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε στον Ρούσσο και κατέληξε κόρνερ.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ηρακλής έχασε καλή ευκαιρία για να προηγηθεί όταν στο 48΄, η εκτέλεση φάουλ του Λεοζίνιο πέρασε εκτός εστίας.

Στο 56΄ήρθε η σειρά της ΑΕΚ ώστε να ισοφαρίσει τις ευκαιρίες όταν ο Γιόχανσον σούταρε αλλά ο Χουάντερσον μπλόκαρε την μπάλα με διπλή προσπάθεια.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν μια ακόμη ευκαιρία τρία λεπτά αργότερα όταν ο Ροντρίγκες έκανε ωραία κίνηση και φαλτσαριστό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Χουάντερσον.

Οι γηπεδούχοι ενέτειναν την πίεσή τους και στο 67΄μετά από συνδυασμό Χριστοδουλόπουλου-Ντίντακ και σουτ του τελευταίου η μπάλα πέρασε πολλά μέτρα άουτ ενώ στο 68΄η κεφαλιά του Μπακασέτα μετά από σέντρα του Μπακάκη είχε την ίδια κατάληξη.

Η σειρά των φιλοξενουμένων για να φανούν ξανά απειλητικοί ήρθε στο 74΄ όταν ο Περόνε σέντραρε από τ' αριστερά και ο Λεοζίνιο έπιασε το σουτ στην κίνηση με την μπάλα να περνά άουτ.

Η τελευταία καλή φάση της αναμέτρησης ανήκε στους παίκτες του Τιμούρ Κετσμπάγια όταν στο 85΄ο Μπακασέτας εκτέλεσε φάουλ με την μπάλα να βρίσκει στο τοίχος. 'Ετσι η αναμέτρηση τελείωσε ισόπαλη με 0-0 με αποτέλεσμα μετά τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ να έρχεται η σειρά της ΑΕΚ ώστε να απωλέσει τους πρώτους τις βαθμούς.

 

Δείτε τα στιγμιότυπα εδώ

 

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Κετσμπάγια): Ανέστης, Μπακάκης, Λέσκοτ, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες (Αραβίδης 72΄), Γιόχανσον, Βάργκας (Χριστοδουλόπουλος 46'), Μπακασέτας, Ροντρίγκεζ, Πέκχαρτ (Πλατέλλας 46')

Ηρακλής (Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Ρούσσος, Σαραμαντάς, Αγγελόπουλος, Κούρος, Λάμπρου (Ζιαμπάρης 60΄), Λεοζίνιο, Μοντέιρο (Πασάς 54΄), Περόνε (Λουκίνας 83΄)