Skip to main content

Οριστικό: Στον Βόλο ο μεγάλος τελικός του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ

Το Πανθεσσαλικό Στάδιο θα φιλοξενήσει τον εφετινό τελικό Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στους δύο «Δικεφάλους», τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ

Ο κύβος ερρίφθη: Το Πανθεσσαλικό Στάδιο θα φιλοξενήσει τον εφετινό τελικό κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στους δύο «Δικεφάλους», τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η ΕΠΟ.

«Στο Πανθεσσαλικό στάδιο Βόλου, το Σάββατο 6/5/2017 και ώρα 20:30, θα διεξαχθεί ο τελικός αγώνας του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων περιόδου 2016-2017, μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. Να σημειωθεί ότι από εχθές το βράδυ ως πιθανότερη έδρα του τελικού φερόταν το Παγκρήτιο Στάδιο, ωστόσο η επιλογή αυτή υστερούσε κυρίως λόγω των δυσκολιών στη μετακίνηση του κύριου όγκου των οπαδών που θα παρευρίσκοντο στο Ηράκλειο.

Το Στάδιο του Βόλου, χωρητικότητας 22.307 θέσεων, θα φιλοξενήσει τον δεύτερο τελικό στη συγκεκριμένη διοργάνωση από κατασκευής του, μετά το 2007, όταν είχαν διασταυρώσει τα ξίφη τους ο Παναθηναϊκός με τη Λάρισα, με μεγάλη νικήτρια τη θεσσαλική ομάδα.

Ο αριθμός των εισιτηρίων που θα δοθεί στις δύο ομάδες πρόκειται να αποφασιστεί εντός του επόμενου 48ώρου, κατά τις συσκέψεις για τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα. Εντούτοις, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι δύο Δικέφαλοι θα παραλάβουν για τις ανάγκες των οπαδών τους από 6.000 έως 8.000 «μαγικά χαρτάκια», ακόμη 3.000 θα διανείμει η Ομοσπονδία, ενώ τα εναπομείναντα καθίσματα θα μείνουν κενά, για λόγους ασφαλείας.

Ο ΠΑΟΚ επιθυμούσε να διεξαχθεί ο τελικός σε έδρα της επαρχίας, έχοντας απορρίψει την επιλογή του Ολυμπιακού Σταδίου. Στον αντίποδα, η Ένωση θα ήθελε το γήπεδο στο οποίο αγωνίζεται στη Super League, αλλά δεν έθετε βέτο για τον ορισμό άλλης έδρα, αρκεί να τηρούνταν απόλυτα οι όροι, οι προϋποθέσεις και -πάνω από όλα- τα μέτρα ασφαλείας.

Το... βιογραφικό

Το Πανθεσσαλικό Στάδιο βρίσκεται στα βορειοδυτικά προάστια του Βόλου, στα όρια του Δήμου Νέας Ιωνίας. Κατασκευάστηκε το 2004 για τις ανάγκες του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου, ενώ η κατασκευή του κόστισε περίπου 50.000.000 εκατ. ευρώ. Διαθέτει διαστάσεις που του δίνουν τη δυνατότητα διεξαγωγής διεθνών ποδοσφαιρικών και αθλητικών συναντήσεων, ενώ περιμετρικά του γηπέδου υπάρχει στίβος 400 μ. οκτώ διαδρομών.

Σήμερα αποτελεί έδρα του ποδοσφαιρικού σωματείου της Νίκης Βόλου και του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ κατά το παρελθόν έχει χρησιμοποιήσει το στάδιο η ΑΕ Λάρισας στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ της περιόδου 2007-08.