Skip to main content

Οριστική λύση για ΟΑΣΘ με νομοθετική ρύθμιση, προανήγγειλε ο Σπίρτζης

Ο υπουργός Υποδομών εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η συνεργασία υπουργείου, δήμων και περιφέρειας, θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα

Για οριστική λύση στο θέμα του ΟΑΣΘ άμεσα, με νομοθετική ρύθμιση, δεσμεύθηκε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στο Πρακτορείο Fm, ενώ γνωστοποίησε ότι θα έχει τις επόμενες μέρες διάλογο με δήμους και την περιφέρεια του Μητροπολιτικού κέντρου της Θεσσαλονίκης.

«Η λύση που θα προτείνουμε θα είναι μετά από συζήτηση και διάλογο, πρώτα και κύρια με τους τοπικούς άρχοντες, με την περιφέρεια και τους δήμους. Το γραφείο μου συνεννοείται αν αυτή η συνάντηση θα γίνει αύριο ή μεθαύριο ή την Παρασκευή αλλά είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί κανένας υπουργός, κανείς δήμαρχος να πει "δώστε στον ΟΑΣΘ λεφτά για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων χωρίς εγγυήσεις για το ελληνικό δημόσιο"», ανέφερε ο κ. Σπίρτζης.

Εξέφρασε, δε, την πεποίθησή του ότι η συνεργασία υπουργείου, δήμων και περιφέρειας, θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα που κατά τη γνώμη του είναι «σκάνδαλο 60 χρόνων της σύμβασης του ΟΑΣΘ».

«Εχετε ξαναδεί σε ιδιωτικό οργανισμό που μέρος των εργαζόμενων είναι και ιδιοκτήτες, που δίνει εκατομμύρια το Δημόσιο, να εμπεριέχεται σ΄αυτές τις επιδοτήσεις, το κέρδος των μετόχων; Γίνεται να έχουν πληρωθεί τα μερίσματα των μετόχων τον Ιούνιο και να χρωστούνται τα δεδουλευμένα;» αναρωτήθηκε ο κ. Σπίρτης, προσθέτοντας ότι ο Οργανισμός «από το 2009 έως σήμερα, έχει πάρει 1 δισ. επιδοτήσεις, έχει δώσει τα μερίσματα στους μετόχους και χρωστάει παντού».