Skip to main content

Οριστική επίλυση του προβλήματος των NPLs ζητά ο Κόλλιας

Η διευθέτηση του ζητήματος θα αποκαταστήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό την εμπιστοσύνη τόσο των ελλήνων καταθετών όσο και των ξένων επενδυτών, αναφέρει

Τάχιστη και οριστική επίλυση του υπ' αριθμόν ένα προβλήματος, δηλαδή των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ζητά ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κ. Κόλλιας.

Όπως σημειώνει, «οι ελληνικές τράπεζες πρέπει άμεσα να απεγκλωβιστούν από το συγκεκριμένο βαρίδι, για να καθαρίσουν οι ισολογισμοί τους και να μπορέσουν να επιτελέσουν τη βασική τους λειτουργία, που δεν είναι άλλη από τη χρηματοδότηση των ελληνικών επιχειρήσεων».

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, «η διευθέτηση του συγκεκριμένου ζητήματος θα αποκαταστήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό την εμπιστοσύνη τόσο των ελλήνων καταθετών όσο και των ξένων επενδυτών απέναντι στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα».

«Θα διαλύσει την οποιαδήποτε σκιά, που ενδεχομένως να βλέπουν οι δανειστές της χώρας, αμφισβητώντας την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών και ζητώντας επίσπευση των stress test. Αυτό θα οδηγήσει σε επιτάχυνση της επιστροφής καταθέσεων και σε επίσπευση της άρσης των capital control, που τόσα προβλήματα έχουν δημιουργήσει στην ελληνική οικονομία», αναφέρει.