Skip to main content

«Όργωσαν» τη Θεσσαλονίκη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το δημοψήφισμα

Καθημερινές εξορμήσεις από την προηγούμενη Δευτέρα σε Α' και Β' Θεσσαλονίκης για το δημοψήφισμα. Τι κλίμα εισπράττουν οι βουλευτές.

Οργώνουν όλη τη Θεσσαλονίκη οι εννέα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε Α' και Β' εκλογική περιφέρεια, προκειμένου να ενημερώσουν τους πολίτες για την ανάγκη υπερψήφισης του «ναι» την ερχόμενη Κυριακή.

Όπως τόνισαν οι ίδιοι, οι εξορμήσεις άρχισαν από την προηγούμενη Δευτέρα και ήδη έχει καλυφθεί σχεδόν το σύνολο του νομού. Σήμερα το πρωί η Δέσποινα Χαραλαμπίδου μαζί με τη Βούλα Τεκτονίδου ήταν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και επισκέφτηκε επίσης εργασιακούς χώρους εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης ήταν στη λαϊκή αγορά Χαλκιδικής με Μπότσαρη, ενώ ανάλογες εξορμήσεις έκαναν και οι υπόλοιποι βουλευτές της Α' Θεσσαλονίκης.

Επίσης, ο Σωκράτης Φάμελλος ήταν σε περιοδεία στη Β' εκλογική περιφέρεια και συγκεκριμένα στα Βασιλικά και στα Κουφάλια, ενώ όπως είπε στη Voria.gr το απόγευμα θα βρίσκεται σε Πυλαία και Πανόραμα. Η Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, που επίσης έχει επωμιστεί τη Β' εκλογική περιφέρεια πήγε από το πρωί σε Τρίλοφο και Πλαγιάρι και το απόγευμα αναμένεται να είναι στο Ωραιόκαστρο.

Όλοι οι βουλευτές δηλώνουν αισιόδοξοι ότι θα επικρατήσει η γραμμή του «όχι» και σημειώνουν ότι το κλίμα είναι εξαιρετικό, ειδικά από χτες το πρωί, ακόμη και στα ΚΑΠΗ, όπου είναι οι «δύσκολες» για το ΣΥΡΙΖΑ ηλικίες.

Σύμφωνα με τους βουλευτές, το «όχι» έχει συντριπτική αποδοχή στους νέους, ενώ στους ηλικιωμένους επικρατεί μεγάλος προβληματισμός. Συνεπώς, όπως τόνισαν στη Voria.gr, μεγάλο ρόλο θα παίξει η συμμετοχή στη διαδικασία της Κυριακής. Ορισμένοι ήταν επιθετικοί στα κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ, όχι όμως σε βαθμό αγένειας, ενώ δεν προκλήθηκε το παραμικρό επεισόδιο.

«Δεν υπάρχει κανένας διχασμός και δεν επικρατεί συγκρουσιακό κλίμα. Ο κόσμος φοβάται, αλλά παράλληλα ελπίζει. Υπάρχει κόσμος που παίρνει τα χαρτιά από τα χέρια μας και μας ρωτάει πολλές λεπτομέρειες. Υπάρχουν και πολίτες που διαμαρτύρονται, όμως με κόσμιο τρόπο, χωρίς παρεκτροπές», τόνισαν οι περισσότεροι εκ των βουλευτών.

Όλοι πάντως θα βρίσκονται το απόγευμα στη συγκέντρωση υπέρ του «όχι» στο Λευκό Πύργο.