Skip to main content

Οργισμένη απάντηση Ζορπίδη για τη «λάσπη της ομάδας Νικολόπουλου»

«Στο ΕΕΘ επί 11 χρόνια υπήρξε απόλυτη διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση» - «Οι επαγγελματίες θα δώσουν την απάντησή τους στην κάλπη»

Σε έντονο ύφος απάντησε ο πρόεδρος του ΕΕΘ κ. Μιχάλης Ζορπίδης στη «λάσπη που ρίχνουν τον τελευταίο καιρό στο πρόσωπό μου, ο κύριος Νικολόπουλος και η παρέα του».

«Μιλάνε για τον χρυσό συνδυασμό του Ζορπίδη, όταν ο γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου κ. Νικολόπουλος και μέχρι πριν δύο μήνες συνεργάτης μας, είναι επί 11 χρόνια κι ως και σήμερα, πρόεδρος της Επιτροπής Διαγωνισμών και Προμηθειών του ΕΕΘ; Στον εαυτό του αναφέρεται ο κ. Νικολόπουλος;», διερωτήθηκε ο κ. Ζορπίδης.

Έχοντας δίπλα του τα πρακτικά των συνεδριάσεων των Δ.Σ., όλων των τελευταίων 11 ετών, ο επικεφαλής του συνδυασμού Ισχυρό Επιμελητήριο, Μιχάλης Ζορπίδης, κάλεσε όποιον επιθυμεί να διαπιστώσει ιδίοις όμμασιν ότι όλες οι αποφάσεις λαμβάνονταν ομόφωνα.

Ο κ. Ζορπίδης αναρωτήθηκε τι συνέβη και αυτοί που σήμερα «ρίχνουν λάσπη» στο πρόσωπό του, πριν δύο μήνες του αναγνώριζαν «χρηστή οικονομική διαχείριση» όπως δήλωνε ο κ. Λ. Γεωργιάδης ή ήταν προβεβλημένα και δραστήρια μέλη της διοίκησης, επικεφαλής μάλιστα πολλών επιτροπών, όπως ο κ. Χρήστος Νικολόπουλος.

Δυστυχώς, τόνισε ο Μιχάλης Ζορπίδης, αυτοί που κάνουν σήμερα αντιπολίτευση ρίχνοντας λάσπη, δεν σκέφτονται ότι την επομένη των εκλογών οι σύμβουλοι που θα εκλεγούν, από τους τρεις συνδυασμούς, θα πρέπει να συνεργαστούν στη διοίκηση του ΕΕΘ.

«Μας κατηγορούν ακόμη και επειδή ορισμένα μέλη του Επιμελητηρίου εξυπηρετούν το ΕΕΘ, χωρίς να βάζουν κέρδος στη τσέπη τους. Γιατί παραγγέλνει στεφάνια κηδειών το Επιμελητήριο από επιχείρηση μέλους ή γιατί η δική μου επιχείρηση βγάζει εισιτήρια στους συμβούλους, για τις αεροπορικές μετακινήσεις τους, χωρίς να απαιτεί πρώτα να τα πληρώσουν. Γλυτώνουμε χρήματα από το Επιμελητήριο, διευκολύνουμε και μας κατηγορούνε και από πάνω», είπε ο κ. Ζορπίδης προσθέτοντας:

«Δεν σκοπεύω σε αυτή τη φάση να κινηθώ δικαστικά αλλά αν τολμήσουν να με κατηγορήσουν χωρίς στοιχεία, θα αναγκαστώ να καταθέσω μηνύσεις».

Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση για τη στάση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, που ανοικτά, σε συγκέντρωση, τάχθηκε υπέρ του συνδυασμού του κ. Νικολόπουλου, ο κ. Ζορπίδης είπε σκωπτικά ότι ο Δήμαρχος δεν θυμάται μάλλον πρόσφατη δήλωσή του, μόλις το Σεπτέμβριο, όταν έλεγε ότι ο θεσμικός του ρόλος δεν του επιτρέπει να παίρνει θέση υπέρ υποψηφίων και συνδυασμών.

«Να τελειώσει πλέον το παραμύθι της ομάδας Νικολόπουλου, ότι εμείς είμαστε το παλιό και αυτοί το νέο. Είμαι 61 ετών, αργώ να βγω στη σύνταξη και όταν ήρθα στο Επιμελητήριο, όλους τους βρήκα εδώ», είπε ο κ. Ζορπίδης.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου τέλος δήλωσε ότι η προεκλογική αναμέτρηση στο ΕΕΘ έχει πάρει πολύ άσκημη τροπή, ότι οι προσωπικού χαρακτήρα αντιπαραθέσεις δεν ενδιαφέρουν τους επαγγελματίες τους οποίους και κάλεσε να πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές της 2ας- 3ης και 4ης Δεκεμβρίου και να δώσουν την απάντησή τους στη κάλπη.