Skip to main content

Οργή Κυρίζογλου κατά Κόλλια για τον αποκλεισμό δημάρχων από τη σύσκεψη

Σφόδρα δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι δήμαρχοι του νομού Θεσσαλονίκης από τον αποκλεισμό τους από τη χθεσινή σύσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με τους φορείς.

Σφόδρα δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι δήμαρχοι του νομού Θεσσαλονίκης από τον αποκλεισμό τους από τη χθεσινή σύσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους των φορέων της πόλης, στο πλαίσιο των εγκαινίων του παραρτήματος του πρωθυπουργικού γραφείου στο Διοικητήριο.

Με δηλώσεις του στη Voria.gr ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου κάνει λόγο για σκόπιμο αποκλεισμό και δείχνει ως κύρια υπεύθυνη γι’ αυτό την υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

«Ήταν ένα σκόπιμο θεσμικό ατόπημα. Μια ασχήμια. Την αντικειμενική ευθύνη γι’ αυτό έχει ο πρωθυπουργός, όμως η ουσιαστική ευθύνη ανήκει στην υφυπουργό κ. Κόλλια - Τσαρουχά. Αυτή το έπραξε και το έπραξε σκοπίμως» δηλώνει με εμφανή οργή ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ.

Τονίζει πως «δεν είναι δυνατόν από μια τέτοια σύσκεψη να λείπει η αυτοδιοίκηση, δεν μπορούν να αγνοούνται οι 38 δήμοι τους οποίους εκπροσωπεί η ΠΕΔΚΜ και οι οποίοι πασχίζουν καθημερινά να λύσουν τα προβλήματα τα οποία συζητήθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη». Ο κ. Κυρίζογλου επισημαίνει ότι εξαιτίας της απουσίας των δημάρχων πολλά σοβαρά προβλήματα όπως αυτό της σχολικής στέγης δεν ετέθησαν χθες στον πρωθυπουργό.

«Είμαστε οργισμένοι από αυτόν τον εσκεμμένο αποκλεισμό και θα αντιδράσουμε» τονίζει ο πρόεδρος της ΠΕΔ.

«Θεσμικό ατόπημα» χαρακτηρίζει την μη πρόσκληση των δημάρχων ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. «Τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης είναι ένας από τους τομείς με τους οποίους πρέπει να ασχοληθεί το γραφείο του πρωθυπουργού, γι’ αυτό και οι δήμαρχοι έπρεπε να βρίσκονται εκεί, έπρεπε να συμμετέχει σε αυτήν τη σύσκεψη η ΠΕΔΚΜ» αναφέρει ο κ. Δανιηλίδης. Προσθέτει, δε, ότι «πριν από λίγο καιρό έχουμε ζητήσει από τον πρωθυπουργό συνάντηση για συνεργασία προκειμένου να επιλύσουμε το μείζον θέμα της σχολικής στέγης».

Σύμφωνα με πληροφορίες εντός της ημέρας αναμένεται η έκδοση ανακοίνωσης εκ μέρους της ΠΕΔΚΜ σε ανάλογο οργισμένο ύφος, όπως οι δηλώσεις του κ. Κυρίζογλου.