Skip to main content

Οργή από ΚΑΕ ΑΕΚ και ΠΣΑΚ για την καμένη φανέλα του Γέλοβατς στην Τούμπα

«Το ιεροσύλημα κατά συμβόλων συνιστά έτσι ή αλλιώς όνειδος για οιονδήποτε το επιχειρεί στο πλαίσιο ενός παραλογισμού», υπογράμμισε η ΚΑΕ ΑΕΚ

Τη φανέλα του αδικοχαμένου καλαθοσφαιριστή Στέφαν Γέλοβατς έκαψαν άτομα στη Θύρα 4 του γηπέδου της Τούμπας κατά το ποδοσφαιρικό ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου.

Η ΚΑΕ ΑΕΚ με ανακοίνωσή της εξέφρασε την οργή της για την καύση της φανέλας τονίζοντας ότι «ξεπερνά κάθε όριο και δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την οργή μας και την αγανάκτησή μας».

Η ανακοίνωση της κιτρινόμαυρης ΚΑΕ:

«Το έμβλημά μας είναι η ψυχή μας. Το ιεροσύλημα κατά συμβόλων συνιστά έτσι ή αλλιώς όνειδος για οιονδήποτε το επιχειρεί στο πλαίσιο ενός παραλογισμού, που δεν έχει σχέση με τον αθλητικό πολιτισμό, πολλώ δε μάλλον όταν αυτή η ανίερη πράξη έχει στόχο την ιστορική φανέλα των αξιών και των ιδανικών της Βυζαντινογέννητης ΑΕΚ.

Η σύλιση και η καύση (σύμφωνα με καταγγελίες οπαδών μας) φανέλας αποβιώσαντος αθλητή μας, του αδικοχαμένου αδελφού μας STEVAN, ξεπερνά, ωστόσο, κάθε όριο και δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την οργή μας και την αγανάκτησή μας.

Είμαστε βέβαιοι, ότι και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ διαφωνεί με τέτοιες πρακτικές, που δεν συνάδουν με την ιστορία του Συλλόγου».

ΠΣΑΚ για φανέλα Γέλοβατς: Αν η αλητεία έχει όρια, αυτά ξεπεράστηκαν...

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών πήρε θέση για το την καύση της φανέλας του Στέφαν Γέλοβατς και με σχετική ανακοίνωση ανέφερε χαρακτηριστικά πως:

«Αν η αλητεία έχει όρια, αυτά ξεπεράστηκαν...

Απέχθεια και θλίψη αισθανόμαστε στον ΠΣΑΚΚ, για τη νέα ντροπιαστική εικόνα που αντικρίσαμε σε ελληνικό γήπεδο. Η φανέλα του αδικοχαμένου Γέλοβατς "κοσμούσε" τις εξέδρες της Τούμπας στον αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ.

Αν η διοίκηση του ΠΑΟΚ δεν είχε την ευθύνη για έλεγχο του γηπέδου, απαιτούμε να πάρει τώρα αυστηρά μέτρα και να καταδικάσει αυτή τη μικρή μερίδα που ανήρτησε τη φανέλα.

Αυτοί οι "άνθρωποι", δεν έχουν θέση ανάμεσά μας.

Παρακαλούμε πολύ, όπως τοποθετηθεί και η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος».