Skip to main content

Ορφανός: Ο ΠΑΟΚ ήταν το θύμα στην προσπάθεια αποφυγής του Grexit

Πώς σχολίασε ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ που καταδικάζει τον ΠΑΟΚ.

Την απορριπτική απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων στην έφεση του ΠΑΟΚ, για το ντέρμπι με την ΑΕΚ, σχολίασε ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθλητικό Metropolis 95,5.

Ο κ. Ορφανός σημείωσε ότι η εισβολή του Ιβάν Σαββίδη με όπλο στον αγωνιστικό χώρο «είναι αδίκημα που τιμωρείται αυτοτελώς και δεν έχει σχέση με τον ΠΑΟΚ», ενώ επιτέθηκε στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη, αλλά και στον υπουργό Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονή.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν θεωρεί πως πρόκειται για μια πολιτική απόφαση: «Οι ευθύνες της κυβέρνησης για την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι τεράστιες. Είχα μιλήσει και παλιότερα και είχα πει ότι ο Βασιλειάδης παρέδωσε τα πάντα στα χέρια της επιτροπής παρακολούθησης. Ο Κοντονής ήταν αυτός που κάλεσε από το εξωτερικό τις UEFA/FIFA να αναλάβουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπήρξε διακοπή του Πρωταθλήματος αναίτια πάλι με προτροπή των ξένων. Η όλη εικόνα του ποδοσφαίρου και ο τρόπος που βγαίνουν οι αποφάσεις είναι αποτέλεσμα αυτών των διαδικασιών. Είναι φανερό πως η διαδικασία του πιθανού Grexit στο ποδόσφαιρο, την οποία προκάλεσε η κυβέρνηση και ασμένως την δέχτηκαν οι έξω έπαιξε τον ρόλο της στην απόφαση. Δηλαδή η απειλή πως σας πετάμε έξω αν δεν είστε σκληροί βρήκε ένα θύμα. Με καθαρό τρόπο η κυβέρνηση παρέδωσε το ποδόσφαιρο στα χέρια των ξένων, οι οποίοι ζητούν αίμα. Και το αίμα ήταν πιο εύκολο μετά τη φωτογραφία του Ιβάν Σαββίδη με όπλο. Αυτό είναι αδίκημα που τιμωρείται αυτοτελώς και δεν έχει σχέση με τον ΠΑΟΚ. Το παιχνίδι έπρεπε να ολοκληρωθεί κανονικά. Επομένως η ευθύνη είναι στον διαιτητή που δεν βγήκε και αν τους κάλεσε σε αυτούς που δεν μπήκαν. Όμως, αυτός που την πλήρωσε ήταν αυτός που στο 91’ έκανε το 1-0».

Για τον τελικό Κυπέλλου: «Είναι μια δεύτερη απειλή σε συνέχεια όσων είπα προηγούμενα. Τους λένε “θα είστε αρνάκια διότι αλλιώς έξω”. Είναι φανερό ότι ο ΠΑΟΚ καλείται να παίξει ρόλο, ας το σταθμίσουν οι επικεφαλής του αυτό. Αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις. Ακούω κάποιους που βάζουν διχαστικά μηνύματα. Εμείς οι ίδιοι ήμασταν στα συλλαλητήρια και λέγαμε πως Μακεδονία και Ελλάδα είναι ένα. Δεν μπορούμε να βάλουμε την υπογραφή μας κάτω από ένα μήνυμα που χωρίζει την Ελλάδα στα δύο».