Skip to main content

Ώρα της Γης: Στο σκοτάδι βυθίστηκαν τα διάσημα μνημεία του πλανήτη

Η πρωτοβουλία οργανώνεται πλέον στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη με στόχο να ευαισθητοποιήσει για τους κινδύνους της απορρύθμισης του κλίματος.

Με σκοτάδι καλύφθηκαν σημαντικά μνημεία σε διάφορες χώρες του κόσμου κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης πλέον «Ώρας της Γης» σε μια συμβολική κίνηση κατά της κλιματικής αλλαγής.

Από το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ έως τις πυραμίδες της Αιγύπτου και από την πύλη του Βραδενβούργου μέχρι το Εθνικό Στάδιο στο Πεκίνο και την Ακρόπολη, τα μνημεία «έσβησαν τα φώτα» με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την κλιματική αλλαγή. 

Ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι

Η πύλη του Βραδενβούργου, Βερολίνο

Η Ακρόπολη στην Αθήνα

Η πρωτοβουλία «Earth Hour» που άρχισε το 2007 με μόνο μια εκδήλωση στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας οργανώνεται πλέον στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη με στόχο να ευαισθητοποιήσει για τους κινδύνους της απορρύθμισης του κλίματος, πόσο μάλλον που η τελευταία τριετία ήταν η θερμότερη που έχει καταγραφεί ποτέ.

Φέτος οι διοργανωτές θέλουν πέρα από τη δράση κατά της υπερθέρμανσης, να καλέσουν σε δράση υπέρ της προστασίας της φύσης τη στιγμή που αρχίζει στην Κολομβία η σύνοδος των ειδικών της Διακυβερνητικής Πλατφόρμας για τη Βιοποικιλότητα και τις Υπηρεσίες Οικοσυστήματος (IPBES) που αναμένεται να αποφανθεί για την κατάσταση της πανίδας, της χλωρίδας και των εδαφών.