Skip to main content

Όπισθεν με εντολή Τσίπρα ο Κοντονής για το ποδοσφαιρικό Grexit

Πράξη το μήνυμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για αποφυγή ενός ενδεχόμενου ποδοσφαιρικού Grexit, αναμένεται να κάνει ο Σταύρος Κοντονής.

Αισιόδοξα μηνύματα πως Πολιτεία και ΕΠΟ θα τα βρουν προκειμένου να αποφευχθεί το λεγόμενο ποδοσφαιρικό Grexit εκπέμπονται από όλες τις κατευθύνσεις τις τελευταίες ώρες.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής έδειξε τη Δευτέρα (27/4), πρώτη ημέρα διαβούλευσης του αθλητισμού νομοσχεδίου, διάθεση συμβιβασμού με τους ποδοσφαιρικούς φορείς, έχοντας λάβει το μήνυμα από το Μέγαρο Μαξίμου και δη τον Αλέξη Τσίπρα που τον καλεί να κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να αποφευχθεί η διεθνής απομόνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Την ίδια στιγμή, και από πλευράς ΕΠΟ φαίνεται πως υπάρχει διάθεση υποχώρησης σε μια σειρά από ζητήματα που θίγονται στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο και αποτελούν «αγκάθια». Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της «Live Sport», η ΕΠΟ φέρεται πως αποδέχεται τον διορισμό τακτικών δικαστών στα πειθαρχικά της όργανα, όπως και τη δυνατότητα του υφυπουργού Αθλητισμού να επιβάλλει διοικητικά πρόστιμα στις ΠΑΕ.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ επίκειται η συνάντηση του Σταύρου Κοντονή με τον γενικό γραμματέα της UEFA Τζιάνι Ινφαντίνο την Τετάρτη (29/4), στην οποία οι δύο πλευρές θα προσπαθήσουν να φτάσουν σε μια οριστική συμφωνία.