Skip to main content

Αυτά είναι τα 67 κτήρια της Θεσσαλονίκης που ανοίγουν τις πόρτες τους

Το Open House Thessaloniki επιστρέφει για τέταρτη χρονιά: Ξεναγήσεις σε 67 κτήρια της πόλης - ανοιχτός αύριο ο σταθμός μετρό Ευκλείδη

Τις πύλες τους για το κοινό ανοίγουν σήμερα και αύριο 67 κτήρια της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της τέταρτης διοργάνωσης Open House.

Οι επισκέπτες, μέσω δωρεάν ξεναγήσεων που θα πραγματοποιηθούν από τους εθελοντές της δράσης, έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ιστορική και αρχιτεκτονική ποικιλομορφία κτηρίων-συμβόλων της Θεσσαλονίκης, και να πάρουν μια γεύση από την ιστορία της πόλης, από τους αρχαίους και βυζαντινούς χρόνους έως τη σύγχρονη εποχή.

Στο πλαίσιο του Open House Thessaloniki θα ανοίξει για το κοινό αύριο, Κυριακή, από τις 10:00 έως τις 14:00 ο σταθμός Ευκλείδη του μετρό Θεσσαλονίκης, που αποτελεί έναν σταθμό πρότυπο απο άποψη κατασκευαστικής προόδου καθώς έχουν ολοκληρωθεί και τα έργα πολιτικού μηχανικού ενω υπολείπεται μόνο η αρχιτεκτονική διαμόρφωση.

Μεταξύ των 67 κτηρίων που περιλαμβάνονται στη σχετική λίστα του Open House είναι το Μουσείο Ατατούρκ, η Στοά Πελοσώφ, το κτήριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, το Μπενσουσάν Χαν, το Βυζαντινό Λουτρό, το Μαυσωλείο του Musa Baba, τα Σφαγεία, η Βίλλα Μπιάνκα, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μέγαρο Μουσικής, η Αγιορείτικη Εστία, ο Λευκός Πύργος, το Μέγαρο ΧΑΝΘ, το δημαρχείο Θεσσαλονίκης κα (δείτε όλα τα κτήρια εδώ).

Για περισσότερα σχετικά με τον θεσμό του Open House, το πώς μπορείτε να συμμετάσχετε, αλλά και το πλήθος των παράλληλων δράσεων που πραγματοποιούνται δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ της Voria.gr.