Skip to main content

Opel: Περισσότερα από 6 δισ. ευρώ θα κοστίσει η αναδιάρθρωση

Η αναδιάρθρωση της Opel μπορεί να κοστίσει τουλάχιστον δυο φορές περισσότερο από τα 3 δισ. ευρώ, όπως είχε εκτιμηθεί από την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, σύμφωνα με ένα μέλος του συμβουλίου επιτή
Η αναδιάρθρωση της Opel, της ευρωπαϊκής θυγατρικής της General Motors, μπορεί να κοστίσει τουλάχιστον δυο φορές περισσότερο από τα 3 δισ. ευρώ, όπως είχε εκτιμηθεί από την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, σύμφωνα με ένα μέλος του συμβουλίου επιτήρησης της Opel.

«θεωρώ ότι μια αναδιάρθρωση που δεσμεύεται με μια στρατηγική στραμμένη προς την πρόοδο κοστίζει περισσότερα από έξι δισ. ευρώ, κατά πάσα πιθανότητα μάλλον επτά δισ. ευρώ», δήλωσε ο συνδικαλιστής Αρμιν Σιλντ στο εβδομαδιαίο περιοδικό Wirtschaftwochemagazine στο τεύχος του που θα κυκλοφορήσει την Δευτέρα.

Ο Σιλντ, ηγέτης του συνδικάτου της μεταλλουργίας IG Metall, εξέφρασε αμφιβολίες για την οικονομική ικανότητα της GM: «διερωτώμαι από που θα έλθουν τα αναγκαία χρήματα» για μια τέτοια αναδιάρθρωση. «H GM τα πάει καλά, κατά τα φαινόμενα, μετά την κατάθεση του ισολογισμού της».

«Αυτός που θέλει μια ευυπόληπτη εταιρεία Opel πρέπει επίσης να έχει αυτόνομα και ικανά ανώτερα διοικητικά στελέχη. Και δεν τα βλέπω σήμερα στην GM», σημείωσε.

H GM υπολογίζει το κόστος της αναδιάρθρωσης σε 3 δισ. δολάρια. Μια μελέτη όμως του οίκου Moody΄s αναφέρει ότι το κόστος της αναδιάρθρωσης πιθανώς να ξεπεράσει τα 5 δισ. δολάρια.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία πάντως υπολογίζει στην οικονομική υποστήριξη των κυβερνήσεων που τους αφορά το ζήτημα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ