Skip to main content

«Οπαδός του Παναθηναϊκού ο νεκρός»

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, τόνισε ότι ο νεκρός στο Ηράκλειο ήταν οπαδός του Παναθηναϊκού.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, χαρακτήρισε απαράδεκτο, όπως είναι φυσιολογικό, το ραντεβού θανάτου και τόνισε ότι ο νεκρός ήταν οπαδός του Παναθηναϊκού.

«Όλες οι πληροφορίες μέχρι τώρα λένε ότι ήταν φίλος και οπαδός του Παναθηναϊκού. Αυτή την πληροφόρηση έχω».

Ο Γιάννης Κουράκης επιβεβαίωσε κάτι που σιγά-σιγά διέρρεε προς τα έξω, ότι δηλαδή ο άτυχος οπαδός ανήκει στους φίλαθλους του Παναθηναϊκού.

O Δήμαρχος Ηρακλείου είπε: «Επιτρέψτε μου να πω ότι αυτός που το έκανε είναι σκληρός εγκληματίας. Όλες οι πληροφορίες μέχρι τώρα λένε ότι ήταν φίλος και οπαδός του Παναθηναϊκού. Αυτή την πληροφόρηση έχω. Αν κάνω και εγώ κάποιο λάθος τι να πω. Αυτό αποτελεί θέμα συζήτησης και προβληματισμού. Αποτελεί μια αδικαιολόγητη ενέργεια. Το θεωρώ απαράδεκτο κάποιες ομάδες ατόμων να δίνουν ραντεβού για να σκοτωθούν. Δεν θεωρώ ότι έχουν σχέση μόνο με το ποδόσφαιρο», τόνισε.

Ο Γ. Κουράκης αναφέρθηκε εκτενέστερα στο γεγονός κάνοντας λόγο για το ποιοι συμμετείχαν. «Ήταν οπαδοί του Παναθηναϊκού, του ΟΦΗ και του Ηροδότου. Είχαν κλείσει ραντεβού μεταξύ τους τηλεφωνικά σε μία ξύλινη γέφυρα κοντά στο Παγκρήτιο για να γίνει αυτό που έγινε».

Ενώ σε συνέχεια των λεγομένων του κατήγγειλε τους οργανωμένους συνδέσμους: «Πρέπει να σταματήσει αυτό με τους οργανωμένους. Στους συνδέσμους γίνονται πολλά πράγματα. Χρησιμοποιούν αυτά τα μικρά και αθώα παιδιά και γίνεται ότι γίνεται. Εξεπλάγην κάποια στιγμή που άκουσα κάποιον ότι κάποιοι οργανωμένοι του έλεγαν που θέλουν να βάλουν και ένα βομβάκι».

Και πρότεινε και λύση για τα κρούσματα αυτών των «ραντεβού» που έχουν αρχίσει και κάνουν την εμφάνισή τους στην Ελλάδα: «Αυτά τα ραντεβού θανάτου μακριά από τα γήπεδα επειδή το φαινόμενο ξεκινάει τώρα στην Ελλάδα, πρέπει να το προλάβουμε. Θα θρηνήσουμε και άλλα θύματα. Πρέπει να καταργηθούν και οι λέσχες των φιλάθλων. Τιμά την κοινωνία μας να βλέπουμε τέτοια φαινόμενα; Και οι παράγοντες που θεωρούν ότι οι οργανωμένοι είναι ασπίδα-προστασίας θα την πληρώσουν και αυτοί. Πρέπει να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο».