Skip to main content

Όνειρα για μια πολυσυλλεκτική Αριστερά από τον Τσίπρα

Τη δημιουργία ενός νέου πόλου με δυνάμεις της Αριστεράς, του σοσιαλιστικού χώρου και της οικολογίας, στον αντίποδα των προτάσεων για κυβερνητικές λύσεις τεχνοκρατών, προτείνει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥ
Τη δημιουργία ενός νέου πόλου με δυνάμεις της Αριστεράς, του σοσιαλιστικού χώρου και της οικολογίας στον αντίποδα των προτάσεων για κυβερνητικές λύσεις τεχνοκρατών ή ανθρώπων της αγοράς, προτείνει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Free Sunday».

Ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει την ανάγκη για κοινή δράση όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, ανεξάρτητα από τις διαφορετικές προσεγγίσεις, μπροστά στην κατάσταση, που διαμορφώνεται σήμερα.

Για το άνοιγμά του προς το ΚΚΕ, αναφέρει πως «αργά ή γρήγορα, ο Περισσός θα ακολουθήσει τον δρόμο της ενότητας μπροστά στην κατάσταση, που διαμορφώνεται».

Σε ό,τι αφορά την πρόσκληση του αρχηγού της ΝΔ για συνάντηση με τα κόμματα της Αριστεράς, ο κ. Τσίπρας δηλώνει πως «ο ειλικρινής διάλογος, ακόμα και χωρίς κοινούς τόπους, ποτέ δεν έβλαψε τη δημοκρατία» αν και «τα δύο μεγάλα κόμματα, όταν είναι στην αντιπολίτευση ακούνε με ενδιαφέρον τις θέσεις και τις προτάσεις της Αριστεράς» ενώ «το τι κάνουν, μόλις βρεθούν στην κυβέρνηση, είναι άλλο ζήτημα».

Τέλος, δηλώνει ότι έχει τη συνείδησή του καθαρή σχετικά με την απόφασή του να απέχει από τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. «Η Αριστερά, τελικά, στο σύνολό της δεν αυτοπαγιδεύτηκε σε μια συνάντηση προκατασκευασμένης αλλά ψεύτικης συναίνεσης, σε μια πολιτικού παραλογισμού. Είναι ιστορική απόφαση για την Αριστερά να αρνηθεί να λάβει μέρος της ευθύνης, που ούτως ή άλλως δεν της αναλογεί, για καταστροφές μη αναστρέψιμες», σημειώνει.