Skip to main content

On line ψηφοφορία για τον φορέα της κεντροαριστεράς

Οι τελικές ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών παραμένουν ανοικτές κι όλα δείχνουν ότι πιθανώς θα υπάρξει μετάθεση εντός του Νοεμβρίου

Η Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας, η λεγόμενη Επιτροπή Αλιβιζάτου, επιβεβαίωσε την ανάθεση του έργου της οn line ψηφοφορίας για την εκλογή ηγεσίας του νέου πολιτικού φορέα της προοδευτικής παράταξης στις εταιρίες ΟΤS και WIND. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ ΜΠΕ το κόστος της οn line ψηφοφορίας θα ανέλθει στις 410 χιλιάδες ευρώ (Wind 150.000 ευρώ και 260.000 η OTS).

Για το θέμα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, ο Π. Αβραμίδης παρουσίασε την πρόταση που ο Σταύρος Θεοδωράκης απέστειλε στους άλλους υποψηφίους και κοινοποίησε στην Επιτροπή. Κατά τις ίδιες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αλιβιζάτος επεσήμανε ότι το ζήτημα αφορά τους υποψήφιους κι όχι την Επιτροπή η οποία δεν έλαβε καμιά σχετική απόφαση. Οι τελικές ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών παραμένουν ανοικτές κι όλα δείχνουν ότι πιθανόν να υπάρξει μετάθεση εντός του Νοεμβρίου λόγω των τεχνικών εργασιών των εταιρειών.

Αποφασίσθηκε επίσης να διεξαχθούν τουλάχιστον δύο τηλεμαχίες, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Επίσης η Επιτροπή ενημερώθηκε για την συγκρότηση των Νομαρχιακών Επιτροπών του Δικτύου Εμπιστοσύνης σε όλη την επικράτεια και για την κατ' αρχήν επιλογή του 80% των εκλογικών καταστημάτων, στα οποία θα διεξαχθεί η ψηφοφορία. Παρουσίασε πλήρες σχέδιο για την οργάνωση της ψηφοφορίας, και έγινε επίσης ενημέρωση για την on line, στο εξωτερικό.

Τέλος, ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Αλιβιζάτος επανέλαβε το κάλεσμά του προς εθελοντές, για συνδρομή στην εκλογική διαδικασία.