Skip to main content

Ομπρέλα κάλυψης από Παρασκευόπουλο σε Πολάκη για το παραδικαστικό

Ο υπουργός Ν. Παρασκευόπουλος δήλωσε ότι εμπιστεύεται την Δικαιοσύνη, αλλά ταυτόχρονα υπερασπίζεται και το δικαίωμα στην κριτική.

Κάλυψε τον Παύλο Πολάκη ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, σχετικά με τις δηλώσεις για εξαρτήσεις των δικαστών από το παραδικαστικό κύκλωμα.

Όπως είπε ο κ. Παρασκευόπουλος, μιλώντας στη Βουλή, εμπιστεύεται την Δικαιοσύνη, ταυτόχρονα όμως υπερασπίζεται το δικαίωμα στην κριτική.

«Η εμπιστοσύνη από πλευράς υπουργείου Δικαιοσύνης είναι πλήρης, αλλά θεωρώ σημαντικό ατομικό δικαίωμα και λειτούργημα να υπερασπίζεται την παρρησία είτε προέρχεται από πολίτη είτε από πολιτικό. Υπόκειται σε κριτική η Δικαιοσύνη» υπογράμμισε ο Ν. Παρασκευόπουλος.

Όπως ανέφερε, «το υπουργείο και εγώ εμπιστευόμαστε την ελληνική Δικαιοσύνη και το επίπεδο της απονομής της και τους δικαστικούς λειτουργούς στην συντριπτική τους πλειονότητα. Βεβαίως δεν υπάρχει κατηγορία είτε πολιτικών είτε δικαστικών λειτουργών είτε εκπαιδευτικών μέσα στην οποία δεν υπάρχουν και εξαιρέσεις. Οι εξαιρέσεις είναι αυτές που ελέγχονται και θεσμικά και νομικά και είναι βεβαιωμένο ότι υπάρχουν. Όσο απόλυτη είναι η εμπιστοσύνη μου στη Δικαιοσύνη, τόσο απόλυτη είναι και η προσήλωσή μου στην ανάγκη παρρησίας».

Ο υπουργός συνέχισε ξεκαθαρίζοντας πως «όσα είπε ο Π. Πολάκης δεν συνδέονται με συγκεκριμένα πρόσωπα. Μου θυμίζει τον δάσκαλό μου στη Νομική, τον Ιωάννη Μανωλεδάκη, που έλεγε ότι η περιύβριση αρχής οφείλει να ελέγχεται νομικά όταν αφορά συγκεκριμένα πρόσωπα. Αν δεν αντανακλά σε συγκεκριμένα πρόσωπα αποτελεί δήλωση χωρίς νόημα ή είναι μία θεσμική κριτική στην οποία οφείλεται κριτική με επιχειρηματολογία, για να το πω κομψά, γιατί ο καθηγητής Μανωλεδάκης το είχε πει με μεγαλύτερη οξύτητα».