Skip to main content

Ομπάμα:Το κόστος της ιατρικής περίθαλψης είναι η ρίζα του ελλείμματος

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, επεσήμανε πως στο υψηλό κόστος της ιατρικής περίθαλψης βρίσκονται οι ρίζες του ελλείμματος στον προϋπολογισμό
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, επεσήμανε  πως στο υψηλό κόστοςτης ιατρικής περίθαλψης βρίσκονται οι ρίζες του ελλείμματος στονπροϋπολογισμό και έκανε έκκληση για ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων στοντομέα της υγείας που θα περιλαμβάνει και την προοπτική δημόσιαςασφάλισης για όσους είναι σήμερα ανασφάλιστοι.

Σε ομιλία τουστο Κογκρέσο, ο Ομπάμα επισήμανε πως με το σχέδιο αυτό όλοι οιΑμερικανοί θα δικαιούνται ασφάλεια υγείας και οι απαλλαγές από τουςφόρους θα βοηθούν εκείνους που δεν μπορούν να την αποκτήσουν. Ο Ομπάμα πρόσθεσε πως οι εργοδότες θα πρέπει να παρέχουν ασφάλιση στουςεργαζόμενους, αλλά θα γίνονται ορισμένες εξαιρέσεις για τις μικρέςεπιχειρήσεις.

Ο αμερικανός πρόεδρος επισήμανε πως τα 900 δισεκατομμύρια δολάρια πουαπαιτούνται σε διάστημα δέκα χρόνων για το πρόγραμμα αυτό θα βρεθούναπό τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από το σύστημα υγείας και από ταακριβότερα προγράμματα υγείας που προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρίες.