Skip to main content

Ομπάμα: Μεγαλύτερη έμφαση της αμερικανικής οικονομίας στις εξαγωγές

Κρίσιμη χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρόεδρος την πρόσφατη ασιατική περιοδεία του για την εξαγωγική δραστηριότητα των ΗΠΑ.
«Υπομονή στο θέμα της οικονομίας» ζήτησε από τους Αμερικανούς ο Μπαράκ Ομπάμα, στο εβδομαδιαίο διάγγελμά του, τονίζοντας ότι η πρόσφατη ασιατική περιοδεία του είναι κρίσιμης σημασίας για τις αμερικανικές εξαγωγές.

Με την ανεργία να βρίσκεται στο ποσοστό ρεκόρ του 10,2% και την άλλοτε δυσθεώρητη δημοτικότητά του να παίρνει την κατιούσα, ο Αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε ότι δεν θα αφήσει λίθον επί λίθου στην προσπάθειά του για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Μπορεί να απαιτήσει χρόνο, αλλά σας υπόσχομαι το εξής: Βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση, τα βήματα που κάνουμε βοηθούν»,, είπε ο Ομπάμα στο εβδομαδιαίο του διάγγελμα προς το έθνος, ενώ πυκνώνουν οι ενδείξεις ότι οι Αμερικανοί ανυπομονούν για αποτελέσματα.

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup έδειξε ότι το ποσοστό αποδοχής του έργου του Ομπάμα έπεσε για πρώτη φορά κάτω από το 50%, ένδειξη ότι υφίσταται τις συνέπειες της μακράς αντιπαράθεσης γύρω από το θέμα της υγειονομικής περίθαλψης και της οικονομίας.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 49% των Αμερικανών εγκρίνουν τις επιδόσεις του Ομπάμα. Μία έρευνα του Πανεπιστημίου του Κίνιπιακ την περασμένη Τετάρτη είχε αναφέρει παρόμοια αποτελέσματα, με την υποστήριξη στον Ομπάμα να βρίσκεται στο 48%.
πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ