Skip to main content

Ομπάμα: Εξαντλούνται τα περιθώρια για το Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα στη Σιγκαπούρη ότι εξαντλούνται τα χρονικά περιθώρια όσον αφορά την διπλωματία επίλυσης της κρίσης σχετικά με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα στη Σιγκαπούρη ότι εξαντλούνται τα χρονικά περιθώρια όσον αφορά τις προσπάθειες να χρησιμοποιηθεί η διπλωματία για την επίλυση της κρίσης σχετικά με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

«Δυστυχώς, τουλάχιστον ως αυτήν τη στιγμή, το Ιράν φαίνεται ότι δεν είναι σε θέση να πει ναι σε αυτό που όλοι αναγνωρίζουμε ως δημιουργική και εποικοδομητική προσέγγιση», δήλωσε ο Ομπάμα μετά τις συνομιλίες που είχε με το ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μενβέντεφ στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (Apec).

«Τα χρονικά περιθώρια εξαντλούνται όσον αφορά την προσέγγιση αυτή», τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος.

Από την πλευρά του ο ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι ούτε και η Ρωσία είναι ευτυχής με την πορεία των συνομιλιών με το Ιράν και ότα άλλα μέσα πρέπει να χρησιμοποιηθούν εάν οι συνομιλίες δεν αποφέρουν αποτελέσματα.

«Χάρη στις κοινές προσπάθειες η διαδικασία (των συνομιλιών με το Ιράν) δε σταμάτησε, αλλά δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένη από την πορεία της. Εάν κάτι δε λειτουργεί υπάρχου άλλοι τρόποι για να προωθήσουμε τη διαδικασία», πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ.

«Ο στόχος μας είναι σαφής. Ενα διάφανο πυρηνικό πρόγραμμα αντί για ένα πρόγραμμα που προκαλεί τις ανησυχίες των άλλων», τόνισε.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ