Skip to main content

Ομοβροντία αρνητικών δημοσιευμάτων σε όλο τον ξένο Τύπο για την Ελλάδα

Σε κανονική ομοβροντία εξελίσσονται και πάλι τα αρνητικά ξένα δημοσιεύματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Γεγονός το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα να επιβαρύνεται επιπλέον το ούτως ή άλλως κακό
Σε κανονική ομοβροντία εξελίσσονται και πάλι τα αρνητικά ξένα δημοσιεύματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Γεγονός το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα να επιβαρύνεται επιπλέον το ούτως ή άλλως κακό κλίμα στις διεθνείς αγορές για την χώρα μας.

Χθες ήταν οι Financial Times, οι οποίες ανέλαβαν το «έργο», αναφέροντας παράλληλα και την κατάσταση που επικρατούσε στην Αθήνα εξαιτίας των κινητοποιήσεων. Αυτά το πρωί, γιατί αργότερα το απόγευμα τη σκυτάλη πήρε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, το οποίο μάλιστα ήταν  πολύ πιο αιχμηρό για τη χώρα μας, με ευθείες βολές αναφορικά με τη σημερινή της κατάσταση («Βραδυφλεγή βόμβα του ευρώ» χαρακτηρίζει την Ελλάδα, μεταξύ άλλων). Ενδιάμεσα, από της ηλεκτρονικές σελίδες σχεδόν όλων των μεγάλων εφημερίδων και πρακτορείων (WSJ, Bloomberg κλπ) παρέλασαν ως πρώτα ή δεύτερα θέματα όλα όσα αφορούσαν στην υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον Fitsch, ενώ όσο παιρνούσε η ώρα τίποτα δεν έδειχνε ότι η κατάσταση θα μπορούσε να διορθωσει, έστω και κατ’ ελάχιστον.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει πλέον, μετά από αυτή την ομοβροντία, το πώς θα χειριστούν τα ξένα έντυπα την ελληνική περίπτωση σήμερα. Η προσπάθεια, πάντως, που έκανε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου να ρίξει τους τόνους, με άρθρα και συνεντεύξεις του την περασμένη εβδομάδα, τελικώς λίγο απέδωσε.