Skip to main content

Όμιλος Ευθυμιάδη: Σημαντική συνεργασία KNE Certis με τη Nufarm

Η συμφωνία αυτή θα προσθέσει περίπου 13 εκ. ευρώ στον τζίρο της Κ&Ν Ευθυμιάδης ΑΒΕΕ, ενώ αναμένεται να αυξήσει ως και 30% τον όγκο παραγωγής.

Η ΚΝΕ Certis B.V., η εταιρεία που τον Αύγουστα του 2016 ίδρυσαν η Κ&Ν Ευθυμιάδης ΑΒΕΕ με τον ιαπωνικό όμιλο Mitsui, ανακοίνωσε μία σημαντική συμφωνία με την Nufarm Europe για την αποκλειστική αντιπροσώπευση όλων των προϊόντων της Nufarm στην Ελλάδα, την Βουλγαρία, την Κύπρο και την Αλβανία. Η συμφωνία είναι 5ετούς διάρκειας με δικαίωμα ανανέωσης και τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2017.

Η Nufarm, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι μια εκ των κορυφαίων παραγωγών φυτοπροστατευτικών προϊόντων στον κόσμο. Η Nufarm εδρεύει στην Αυστραλία, είχε 2,8 δις. δολάρια, συνολικό κύκλο εργασιών κατά το 2016 και παρουσία σε πάνω από 100 χώρες, ενώ απασχολεί 3.400 εργαζόμενους.

Η συμφωνία αυτή θα προσθέσει περίπου 13 εκ. ευρώ στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών της Κ&Ν Ευθυμιάδης ΑΒΕΕ, ενώ αναμένεται να αυξήσει ως και 30% τον όγκο παραγωγής και συσκευασίας φυτοπροστατευτικών προϊόντων στην βασική βιομηχανική μονάδα της εταιρείας που βρίσκεται στην Σίνδο Θεσσαλονίκης.

Όσο αφορά τις προεκτάσεις αυτής της συμφωνίας στην ελληνική αγορά, η Κ&Ν Ευθυμιάδης ΑΒΕΕ καθίσταται πλέον μια εκ των κορυφαίων εταιρειών του κλάδου, με μια πλήρη σειρά ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών για σε όλες σχεδόν τις καλλιέργειες.

Όπως δήλωσε ο δ/νων σύμβουλος της εταιρείας κ. Βάσος Ευθυμιάδης: «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι, σε μια δύσκολη εποχή για την ελληνική γεωργία, αυτή η κίνηση θα αποβεί προς όφελος των παραγωγών, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις που είναι πλέον απαραίτητη προϋπόθεση για την ουσιαστική στήριξη του κλάδου και του αγροτικού εισοδήματος. Ταυτόχρονα, η συμφωνία δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια ελληνική εταιρεία να διαδραματίσει έναν σημαίνοντα ρόλο στον τομέα των αγροτικών εφοδίων σε ολόκληρη την Νοτιανατολική Ευρώπη, με ότι αυτό συνεπάγεται σε τοπική προστιθέμενη αξία και αύξηση της απασχόλησης στον Όμιλο. Σε μια εποχή μεγάλων ανακατατάξεων και συγκέντρωσης του κλάδου μας, το γεγονός ότι η Nufarm είδε σε μας μια σοβαρή, αξιόπιστη εναλλακτική για την ανάπτυξη των προϊόντων της αποτελεί, πέρα από τιμή, και μεγάλη πρόκληση , στην οποία είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταπεξέλθουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ταυτόχρονα, είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για το γεγονός ότι το σύνολο της διοικητικής και παραγωγικής βάσης του Ομίλου, παρ΄ όλη την διεθνοποίησή του, παραμένει στην Ελλάδα».

Σε ό,τι αφορά τo joint venture της Κ&Ν Ευθυμιάδης με τη Mitsui, την ΚΝΕ Certis B.V., έχει έδρα το Maarssen της Ολλανδίας και ανήκει κατά 70% στην Κ&Ν Ευθυμιάδης ΑΒΕΕ και κατά 30% στην Certis Europe.

Σκοπός ίδρυσης της KNE Certis ήταν η ουσιαστική αύξηση της εξωστρέφειας του Ομίλου Ευθυμιάδη στον τομέα των αγροτικών εφοδίων, με την ενδυνάμωση της ήδη υπάρχουσας παρουσίας της Κ&Ν Ευθυμιάδης σε Βουλγαρία, Ρουμανία και Αλβανία μέσω θυγατρικών αλλά και την διερεύνηση ευκαιριών που ανοίγονται σε χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας.