Skip to main content

«Όμιλο Σκέψης» ιδρύει η Ντόρα

Την πρώτη κίνηση για την ίδρυση νέου κόμματος κάνει αύριο Δευτέρα η Ντόρα Μπακογιάννη, αναγγέλλοντας τη σύσταση ενός «ομίλου σκέψης», σύμφωνα με σημερινά δημοσιευμάτα.
Στην ίδρυση πολιτικού φορέα, ο οποίος θα αποτελέσει και τον προάγγελο του νέου της κόμματος, προχωρά αύριο Δευτέρα η Ντόρα Μπακογιάννη, σύμφωνα με σημερινά δημοσιευμάτα του «Βήματος» και της «Real News».

Η κίνηση της κ. Μπακογιάννη, σύμφωνα με τη «Real News, γίνεται μάλλον εσπευσμένα καθώς ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για το Σεπτέμβριο, πράγμα που σημαίνει ότι εκτιμά – ή κινείται με το ενδεχόμενο – πρόωρων εκλογών τον Σεπτέμβριο.

Βασικά σημεία των κινήσεών της θα δώσει η ανεξάρτητη βουλευτής αύριο, ενώ ως ονομασία του νέου ομίλου σκέψης φέρεται να προκρίνεται το «Νέα Ελλάδα».

Αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν επίσης και τα κεντρικά πρόσωπα που θα στελεχώσουν το μηχανισμό αυτό, ο οποίος θα πλαισιώνεται από τουλάχιστον 50 πρόσωπα από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τον χώρο των επιχειρήσεων.

Όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής», η ανεξάρτητη βουλευτής θα πραγματοποιήσει ολοκληρωμένη πολιτική παρέμβαση, με την οποία θα καλεί νέους ανθρώπους που έχουν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν σε μια νέα πορεία να δημιουργήσουν έναν χώρο προβληματισμού και σκέψης.

Όπως επισημαίνουν οι συνεργάτες της, το τρίπτυχο του ομίλου θα είναι «Διάλογος - Ζύμωση - Σύνθεση». Θα πρόκειται για ένα σχήμα που θα πραγματοποιεί κλασικές εκδηλώσεις, ενώ θα εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες του Ιnternet και των νέων τεχνολογιών. Η δομή του θα είναι ανοιχτή για όποιον θέλει να γίνει μέλος και σκοπός θα είναι η διαμόρφωση μιας πολιτικής πλατφόρμας για τον «φιλελεύθερο εκσυγχρονισμό» της χώρας, συμπληρώνει το δημοσίευμα της εφημερίδας.