Skip to main content

ΟΜΥΛΕ: Συμπληρωματικό υπόμνημα στη μήνυση για τον ΟΛΘ

Οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ παραχωρούν συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα για όλες τις εξελίξεις «στην διαδικασία της επιχειρούμενης πώλησης» του λιμένα

Σε κατάθεση πρόσθετου υπομνήματος στη μηνυτήρια αναφορά που είχαν υποβάλει τον περασμένο Μάρτιο, στον Ζ' Πταισματοδίκη Θεσσαλονίκης, προχώρησαν σήμερα το πρωί κλιμάκιο της ΟΜΥΛΕ και οι Πρόεδροι των Συλλόγων και Σωματείων Υπαλλήλων ΟΛΘ.

Εξάλλου, όπως γνωστοποιεί η Ομοσπονδία, τη Δευτέρα στις 11.00 το πρωί στο Εντευκτήριο Συνταξιούχων Υπαλλήλων ΟΛΘ στο ισόγειο του κτηρίου Διοίκησης, στον 1ο Προβλήτα, οι εργαζόμενοι θα παραχωρήσουν σε συνέντευξη τύπου, προκειμένου να ενημερών σχετικά με όλες τις εξελίξεις «στην διαδικασία της επιχειρούμενης πώλησης της ΟΛΘ ΑΕ και την αποτύπωση τους στη σημερινή λειτουργία του Οργανισμού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ:

«Σήμερα στις 10.00 το πρωί, Κλιμάκιο της ΟΜ.Υ.Λ.Ε. και οι Πρόεδροι των Συλλόγων και Σωματείων Υπαλλήλων ΟΛΘ καταθέσαμε στον Ζ΄ Πταισματοδίκη Θεσσαλονίκης Υπόμνημα συμπληρωματικό της από τον Μάρτιο κατατιθέμενης Μηνυτήριας Αναφοράς μας. Η κατάθεση των επιπλέον στοιχείων πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικής υπόδειξης του Εισαγγελέα Διαφθοράς Αθηνών στον οποίο διαβιβάστηκε ο φάκελλος από την αντίστοιχη εισαγγελική αρχή Θεσσαλονίκης λόγω αρμοδιότητας.

Στο συμπληρωματικό υπόμνημα πραγματοποιείται η εξειδίκευση της ζημίας που έχει υποστεί το Ελληνικό Δημόσιο και η Ο.Λ.Θ. Α.Ε., από τον Αύγουστο του 2012 έως και σήμερα, κατά τόπο και χρόνο από τις συγκεκριμένες ενέργειες / πράξεις και παραλήψεις του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., καθώς και το ύψος της. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη ζημία που προέρχεται από τη σταδιακή έκπτωση στους όρους παραχώρησης και κατ’ επέκταση στους όρους που διαμόρφωσαν το τελικό τίμημα καθώς και την απώλεια μερισμάτων και τόκων (premium, οικονομική κατάσταση, δομή συναλλαγής) από τη συρρίκνωση του επενδυτικού προγράμματος, από τις ματαιώσεις και οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση έργων και προμηθειών απαραιτήτων για τη λειτουργία της ΟΛΘ ΑΕ και από τη ματαίωση των προσλήψεων.

Θυμίζουμε ότι με τη Μηνυτήρια Αναφορά και τη Συμπληρωματική αυτής οι εργαζόμενοι είχαμε ήδη καταθέσει τα στοιχεία που στοιχειοθετούν, κατά την άποψη μας, την υποκειμενική και αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος της απιστίας και συγκεκριμένα για τη ζημία ξένης περιουσίας, τη προφανή παραβίαση των κανόνων επιμελούς διαχείρισης ξένης περιουσίας, την κατάχρηση εκ μέρους του διαχειριστή της προς τα έξω (=έναντι τρίτων) διαχειριστικής εξουσίας του, τον αντικειμενικό αιτιώδη σύνδεσμο μεταξύ διαχειριστικής πράξης και επελθούσας ζημίας , όπως και την συνάφεια κινδύνου μεταξύ της παραβίασης της επιμελούς διαχείρισης και της ζημίας».