Skip to main content

Ομαλή σεισμική ακολουθία στην Κω-Μένουν έξω από τα σπίτια οι κάτοικοι

Στη διάρκεια της νύχτας υπήρχαν αρκετές μετασεισμικές δονήσεις, κάποιες εκ των οποίων έγιναν ιδιαίτερα αισθητές και προκάλεσαν αναστάτωση

Ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση στο νησί της Κω, μετά την μεγάλη σεισμική δόνηση, που προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό δύο τουριστών.

Στη διάρκεια της νύχτας υπήρχαν αρκετές μετασεισμικές δονήσεις, κάποιες εκ των οποίων έγιναν ιδιαίτερα αισθητές και προκάλεσαν αναστάτωση σε κατοίκους και τουρίστες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι αρκετοί κάτοικοι προτίμησαν και χθες να μείνουν έξω από τα σπίτια τους και κάποιοι εξ αυτών έστησαν αντίσκηνα σε πάρκα και πλατείες του νησιού.

Σε γενικές γραμμές όμως, οι περισσότεροι κάτοικοι και επισκέπτες παρέμειναν στα σπίτια τους και στα ξενοδοχεία, περιμένοντας να καταλαγιάσει η δραστηριότητα του Εγκέλαδου.

Υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, το οποίο θα εκτιμήσει την κατάσταση και θα καθορίσει τις προτεραιότητες που πρέπει να υπάρξουν από πλευρές των αρμόδιων υπηρεσιών.

Στη συνεδρίαση παρίστανται ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός, ο πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης και οι βουλευτές Δημήτρης Γάκης, Μάνος Κόνσολας και Κώστας Καραμανλής.