Skip to main content

Ομάδα εργασίας για τα χρέη των νοσοκομείων

Η σύσταση ομάδας εργασίας για τον έλεγχο, την πιστοποίηση και την εξόφληση των χρεών των νοσοκομείων αποφασίστηκε με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Οικονομικών και της υπουργού Υγείας και Κοινων
Η σύσταση ομάδας εργασίας για τον έλεγχο, την πιστοποίηση και την εξόφληση των χρεών των νοσοκομείων αποφασίστηκε με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και της υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, έργο της ομάδας είναι ο έλεγχος και η πιστοποίηση των στοιχείων που αφορούν στα χρέη των νοσοκομείων και ο ακριβής προσδιορισμός του ύψους των χρεών αυτών, καθώς και η μελέτη εναλλακτικών τρόπων διακανονισμού των πιστοποιημένων χρεών.

Η ομάδα εργασίας θα ολοκληρώσει το έργο της εντός δύο μηνών

Στην ομάδα συμμετέχουν ο κ. Ηλίας Πλασκοβίτης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών (ως συντονιστής), ο κ. Νικόλαος Πολύζος, γενικός γραμματέας υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο κ. Κωνσταντίνος Ρόμπας, διευθυντής Διεύθυνσης Προμηθειών του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο κ. Χρήστος Ντζιούνης, γενικός διευθυντής Διεύθυνσης Θησαυροφυλακίου και Προϋπολογισμού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, και ο κ. Στυλιανός Μαραβελάκης, επίσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Η Ομάδα Εργασίας συγκροτήθηκε, αφού ελήφθη υπόψη η ανάγκη ελέγχου των στοιχείων για τον ακριβή προσδιορισμό του ύψους των χρεών των νοσοκομείων, καθώς και την ανάγκη ρύθμισης των χρεών αυτών.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ