Skip to main content

Ομάδα Άμεσης Επέμβασης για την Καθαριότητα στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Η ομάδα θα αποτελείται από 30-40 εργαζόμενους της Καθαριότητας και θα λειτουργεί σε τρεις βάρδιες, τόσο τις καθημερινές όσο και τα Σαββατοκύριακα.

Ομάδα Άμεσης Επέμβασης για την Καθαριότητα θα συγκροτήσει, το επόμενο διάστημα, ο νέος εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Καθαριότητας Λάζαρος Ζαχαριάδης.

Στόχος η άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως ογκώδη απορρίμματα, μπάζα κλπ, τα οποία θα καταγράφονται κυρίως μετά από παράπονα δημοτών.

Η ομάδα θα αποτελείται από 30-40 εργαζόμενους της Καθαριότητας και θα λειτουργεί σε τρεις βάρδιες, τόσο τις καθημερινές όσο και τα Σαββατοκύριακα.

Τις προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα έχει ήδη καταγράψει ο κ. Ζαχαριάδης, στόχος, του οποίου, όπως ανέφερε, είναι να βελτιωθεί η εικόνα για την Καθαριότητα στην πόλη. «Θέλουμε όταν ο δημότης έχει ανάγκη, να πάρει ένα τηλέφωνο και να βρει άμεση ανταπόκριση», τόνισε.

Σημειώνεται ότι ήδη υπάρχει τηλεφωνικό κέντρο το 2310.494500 -503 που λειτουργεί από τις 7.00 το πρωί έως τις 19.00 το απόγευμα. Τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες από τις 8.00 το πρωί έως τις 12.30.

«Μέσα σε ένα δίμηνο, θα επιδιώξουμε να φανούν οι αλλαγές στην πόλη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαριάδης, ξεκαθαρίζοντας πως «σήμερα στις αρχές του 2018 είναι καλύτερη η εικόνα από τη χρονιά που ανέλαβε η διοίκηση».

Στις άμεσες προτεραιότητες του νέου επικεφαλής της Καθαριότητας, σε επιχειρησιακό επίπεδο, εν όψει καλοκαιριού, να διορθωθούν τα όποια προβλήματα στο μηχανολογικό εξοπλισμό και κυρίως να προχωρήσει το πλύσιμο τόσο των κάδων απορριμμάτων όσο και των απορριμματοφόρων.

Βαρύτητα θα δοθεί, όπως κάθε φορά, στο κέντρο της πόλης, όπου είναι απαραίτητο να περνούν τα απορριμματοφόρα τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα. Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαριάδης θα επιδιωχθεί να γίνεται η περισσότερη δουλειά για την αποκομιδή και την καθαριότητα κυρίως το βράδυ και την ημέρα η συντήρηση.

«Αυτό που θέλουμε είναι ο στόλος των μηχανημάτων και των οχημάτων να είναι ετοιμοπόλεμος και να «βγαίνουν» εκτός υπηρεσίας μόνο για συντήρηση», ανέφερε ο νέος εντεταλμένος σύμβουλος.

Όπως σημείωσε, θα συνεχιστούν οι προσπάθειες, ώστε το μηχανουργείο να τεθεί σε πλήρη λειτουργία, ώστε να αντιμετωπίζονται πιο γρήγορα τα θέματα που προκύπτουν στον στόλο.

Για την ανακύκλωση, το επόμενο διάστημα οι υπηρεσίες του δήμου θα εξετάσουν εάν είναι σωστά τα σημεία που έχουν τοποθετηθεί οι καμπάνες για το γυαλί, ώστε να βελτιοποιηθεί το σύστημα.

Τέλος, υπογράφεται άμεσα η σύμβαση για την ανακύκλωση του φελιζόλ από λαϊκές αγορές και γήπεδα.