Skip to main content

ΟΛΘ: Το λιμάνι επέστρεψε στην πόλη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν, το περασμένο Σάββατο οι εκδηλώσεις που οργανώθηκαν στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της ανάπλασης της α' προβλήτας, σηματοδοτώντας την «επιστροφή» του λιμανιού στην πόλη.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, οι εκδηλώσεις που οργανώθηκαν στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της ανάπλασης της α' προβλήτας, σηματοδοτώντας την «επιστροφή» του λιμανιού στην πόλη.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα, οι χιλιάδες επισκέπτες της α΄ προβλήτας και επιχειρήσεις της περιοχής με τις προσφορές τους συνέβαλαν στο να συγκεντρωθούν τρόφιμα, ρούχα, κουβέρτες, παιχνίδια και φάρμακα συνολικού βάρους τεσσάρων τόνων.

Αυτό το υλικό προωθείται ήδη στους «Γιατρούς του κόσμου», στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» και στην κοινωνική οργάνωση στήριξης νέων «Άρσις», ώστε να διατεθούν σε όσους το έχουν ανάγκη.

«Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου διότι αφενός με τη μαζική τους παρουσία «αγκάλιασαν» τη “νέα” α΄ προβλήτα και αφετέρου διότι με την ευαισθησία τους συνέβαλαν ώστε να συγκεντρωθούν τέσσερις τόνοι υλικού που θα συμβάλλουν στην ανακούφιση συμπολιτών μας που σε αυτή τη δύσκολη για όλους μας περίοδο έχουν ανάγκη συμπαράστασης. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τις αντιδημαρχίες Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής, την “Παράλλαξη” αλλά και τους άλλους φορείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΟΛΘ και συνέβαλαν ο καθένας με τον τρόπο του στην επιτυχία της γιορτής στην α΄ προβλήτα», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Στέλιος Αγγελούδης.

Σημειώνεται ότι τη γιορτή οργάνωσε ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης, την «Παράλλαξη», την ΕΡΤ 3, το Κρατικό Ωδείο, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, το Μουσείο Φωτογραφίας, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Ολυμπιακό Μουσείο.