Skip to main content

ΟΛΘ: Τα εργασιακά στο επίκεντρο της συνάντησης Κουρουμπλή-ΟΜΥΛΕ

Οι συνδικαλιστές έθεσαν ακόμα μια σειρά ζητημάτων όπως η παράταση της ΣΣΕ και η απασχόληση προσωπικού με σχέση αορίστου χρόνου εργασίας.

Διευκρινίσεις για την πορεία της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΘ ζήτησαν σήμερα από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας.

Ο κ. Κουρουμπλής έδωσε οδηγίες για να έχουν οι εκπρόσωποι της ΟΜΥΛΕ πλήρη ενημέρωση σχετικά με τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΘ. Οι συνδικαλιστές έθεσαν ακόμα μια σειρά ζητημάτων όπως η παράταση της ΣΣΕ, όσο εκκρεμεί η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης και η απασχόληση προσωπικού με σχέση αορίστου χρόνου εργασίας στις κύριες λειτουργίες του ΟΛΘ.

Αναφέρθηκαν ακόμα στο πλαίσιο των εργασιακών ζητημάτων, καθώς και σε ζητήματα λειτουργικότητας, όπως η εναπόθεση των προς εξαγωγή προϊόντων και οι βάρδιες, θέμα που σχετίζεται με τυχόν απώλειες εσόδων του ΟΛΘ, από ακυρώσεις προσεγγίσεων.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες, μεταξύ άλλων, ο ΓΓ Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστος Λαμπρίδης, ο Διοικητής της ΔΑΛ Δημοσθένης Μπακόπουλος, ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Γιώργος Γεωργακόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της ΟΜΥΛΕ, Απόστολος Ντάλλας, η Γενική Γραμματέας, Φανή Γουργούρη και υπηρεσιακοί παράγοντες.