Skip to main content

ΟΛΘ: Στην τελική ευθεία η αδειοδότηση του υδατοδρομίου

Η διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ εκτιμά ότι τον Ιανουάριο του 2016 θα πάρει την άδεια για τη δημιουργία υδατοδρομίου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η αδειοδότηση του ΟΛΘ για τη δημιουργία υδατοδρομίου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης καθώς ολοκληρώθηκε η σχετική μελέτη από τον τεχνικό σύμβουλο Hellenic Seaplanes και εντός των επομένων ημερών κατατίθεται στο υπουργείο Ναυτιλίας.

«Εκτιμούμε ότι εντός του Ιανουαρίου του 2016 θα έχουμε την άδεια και πρέπει από τώρα να προετοιμαστούμε για την κατασκευή του υδατοδρομίου, τη λειτουργία και διαχείρισή του», δήλωσε στη Voria.gr, ο πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ, Γιάννης Παντής.

Σημειώνεται ότι το θέμα απασχόλησε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, στη χθεσινή του συνεδρίαση.

H δημιουργία υδατοδρομίου και η σύνδεση της Θεσσαλονίκης , με υδροπλάνα, με τα νησιά του βορείου Αιγαίου αλλά και τις Σποράδες, είναι κάτι που ενδιαφέρει πάρα πολύ τους τουριστικούς φορείς όπως και την αυτοδιοίκηση καθώς η πόλη είναι ουσιαστικά αποκομμένη ακτοπλοϊκά.

Για να γίνει αυτός ο στόχος πραγματικότητα θα πρέπει να αναπτυχθεί ένα δίκτυο υδατοδρομίων το οποίο θα μπορεί να εξυπηρετεί και ορισμένα σημεία της Χαλκιδικής αλλά ακόμη και να συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Σμύρνη.

Ευχή όλων θα ήταν να πετάξει το πρώτο υδροπλάνο, από τη Θεσσαλονίκη, το καλοκαίρι του 2016, κάτι που για να γίνει προϋποθέτει τη δυνατότητα λειτουργίας των πρώτων σταθμών ενός δικτύου.

Η ΟΛΘ ΑΕ, έχει ήδη δεσμεύσει στην εσωτερική πλευρά του 1ου προβλήτα έκταση για τη δημιουργία ενός υδατοδρομίου τεσσάρων θέσεων, έργο μικρού κόστος ( της τάξης των 100.000- 150.000 ευρώ) και ταχείας εκτέλεσης.

Το ζητούμενο είναι η δημιουργία του φορέα που θα διαχειρίζεται το υδατοδρόμιο, ενδεχομένως μίας εταιρείας στην οποία θα μετέχει και ιδιώτης με ποσοστό άνω του 51%, έτσι ώστε να είναι δυνατή η πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού.