Skip to main content

Προχωρά το deal για το 67% του ΟΛΘ - Στο ελεγκτικό συνέδριο ο φάκελος

Διαβιβάστηκαν πλέον όλα τα έγγραφα για τον προσυμβατικό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Οι εταίροι της Κοινοπραξίας προχωρούν με το deal.

Με την παραλαβή από το ΤΑΙΠΕΔ, σήμερα, των τελευταίων εγγράφων που όφειλε να στείλει η Κοινοπραξία των ιδιωτών επενδυτών στην ΟΛΘ Α.Ε., προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος του φακέλου από το Ελεγκτικό Συνέδριο, φαίνεται ότι διαλύονται οι όποιες ανησυχίες είχαν εκφραστεί για την ολοκλήρωση του deal.

Η καθυστέρηση που ομολογουμένως έχει καταγραφεί στο διαδικαστικό μέρος από πλευράς Κοινοπραξίας είχε τροφοδοτήσει συζητήσεις περί του εάν κάποιο από τα τρία μέρη της επενδυτικής ομάδας, μετέβαλε στάση και ήθελε να ανακρούσει πρύμναν. Τελικώς αποδεικνύεται ότι η καθυστέρηση προέκυπτε από την απαίτηση να περαιωθούν σύνθετες ενέργειες, όχι από μία, αλλά από τρεις νομικές οντότητες και της εταιρείας ειδικού σκοπού (spv) που ίδρυσαν.

Το ΤΑΙΠΕΔ, που παρέλαβε τα έγγραφα που υπολείπονταν, τα μεταβιβάζει στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Με την περαίωση αυτής της φάσης, ο φάκελος της Κοινοπραξίας DIEP- Τerminal Link- Belterra θα μεταβιβαστεί στην ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού από την οποία θα πρέπει να πάρει το πράσινο φως για να υπογραφεί, μετά, η σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών.

Σύμφωνα με πολύ πρόσφατες δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων αλλά και του συντονιστή της Κοινοπραξίας κ. Θεοφάνη, η εγκατάσταση του νέου βασικού μετόχου της ΟΛΘ Α.Ε. (μετοχικό μερίδιο 67%) στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και η ανάληψη του μάνατζμεντ από αυτόν, τοποθετούνται στο τέλος Δεκεμβρίου 2017 με αρχές Ιανουαρίου του νέου έτους.