Skip to main content

ΟΛΘ: Παραδόθηκαν όλα τα έγγραφα στο ΤΑΙΠΕΔ, προχωρά η διαδικασία

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει παραλάβει όλα τα έγγραφα που ζητήθηκαν τόσο από την πλειοδότρια Κοινοπραξία όσο και από τον reserve bidder, αρχίζει ο έλεγχος.

Εξελίσσονται οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην ανακήρυξη του πλειοδότη για το 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, παρά τις φήμες που θέλουν να υπάρχει «θέμα» με τον προτιμητέο επενδυτή και ο διαγωνισμός να κινδυνεύει ακόμη και με ματαίωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, το ΤΑΙΠΕΔ έχει παραλάβει όλα τα έγγραφα που ζητήθηκαν τόσο από την πλειοδότρια Κοινοπραξία (DIEP- Terminal Link της CMA CGM- Belterra) όσο και από τον reserve bidder DP World και σήμερα, με τη συνδρομή των νομικών συμβούλων του Ταμείου, αρχίζει ο έλεγχος τους.

Με την ολοκλήρωση του ελέγχου και εφόσον δεν εντοπισθούν προβληματικές λεπτομέρειες(π.χ. έως και το αποτύπωμα μίας σφραγίδας που μπορεί να μη φαίνεται καθαρά), οι φάκελοι θα προωθηθούν στο διοικητικό συμβούλιο το οποίο με απόφασή του θα επικυρώσει τη διαδικασία, θα ανακοινώσει τον πλειοδότη και θα διαβιβάσει τους φακέλους στο Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να γίνει ο προσυμβατικός έλεγχος.

Tελικώς, παρά την προσκηνιακή και παρασκηνιακή φιλολογία για την εξέλιξη της διαγωνιστικής διαδικασίας, φαίνεται πως οι καθυστερήσεις από το χρόνο ανακοίνωσης του προτιμητέου επενδυτή, στις 24 Απριλίου, μέχρι και την ανακήρυξη του προσωρινού πλειοδότη, οφείλονται στον μεγάλο όγκο της γραφειοκρατικής δουλειάς που έπρεπε να γίνει προκειμένου να συμπληρωθούν οι φάκελοι της Κοινοπραξίας αλλά και του επιλαχόντα υποψηφίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πλειοδότης εφόσον κυλίσουν ομαλά οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες αναμένεται να αναλάβει τη διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε. μέχρι τον Νοέμβριο.