Skip to main content

ΟΛΘ: Πλήρης ο φάκελος των επενδυτών, τη Δευτέρα στο Ελεγκτικό Συνέδριο

Περνάει στην επόμενη φάση η διαδικασία μεταβίβασης του 67% της ΟΛΘ Α.Ε., σε DIEP- Terminal Link- Belterra. Έπεται η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ελέγχθηκαν από το ΤΑΙΠΕΔ και τα τελευταία έγγραφα της Κοινοπραξίας, που θα φέρει τον ΟΛΘ στη σύγχρονη εποχή για τη ναυτιλιακή και λιμενική βιομηχανία και το πρωί της Δευτέρας θα σταλούν στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Με την ολοκλήρωση του ελέγχου, ο φάκελος θα σταλεί στην Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού.  Εφ’ όσον η συμφωνία πάρει το «πράσινο φως» και από την αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού,  θα ακολουθήσει η κύρωση της αναθεωρημένης σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ΟΛΘ και ελληνικού Δημοσίου, από τη Βουλή. Το στάδιο το οποίο ουσιαστικά κλείνει τον πολύμηνο κύκλο των διαδικασιών, είναι η υπογραφή της Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών μεταξύ Κοινοπραξίας και ΤΑΙΠΕΔ, και η επίδοση της επιταγής των 232 εκατ. ευρώ από τους αγοραστές.

Εν τω μεταξύ, όπως η Voria.gr πληροφορείται, η γαλλο-γερμανο-ελληνική κοινοπραξία των επενδυτών, προετοιμάζεται για να αναλάβει το μάνατζμεντ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, ενώ ήδη σχηματίζεται η βασική ομάδα των στελεχών που θα πλαισιώσει τη νέα διοίκηση, στην οποία θα υπάρχει και ένα μέλος, εκπρόσωπος του ελληνικού δημοσίου, που θα διατηρεί ποσοστό 7,27%, μετά την πώληση του 67% της ΟΛΘ Α.Ε. σε ιδιώτες. Eπικεφαλής  του νέου δ.σ. του ΟΛΘ, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών μεταβίβασης του μετοχικού πακέτου του 67%, θα είναι ο συντονιστής της Κοινοπραξίας Σωτήρης Θεοφάνης.

Στην παρούσα φάση, η Κοινοπραξία των DIEP- Τerminal Link- Belterra προετοιμάζεται επίσης για να θέσει αμέσως, με την ανάληψη της διοίκησης, το επενδυτικό της σχέδιο που κατ’ ελάχιστο θα ανέλθει στα προβλεπόμενα από τη σύμβαση, 180 εκατ. ευρώ. Στόχος των επενδυτών είναι να τρέξουν το project τους και να υλοποιήσουν τις προβλεπόμενες επενδύσεις, όχι εντός 7ετιας που προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης, αλλά σε μικρότερο χρόνο και ει δυνατόν εντός τεσσάρων ετών.