Skip to main content

ΟΛΘ: Ο Μπουτάρης τα βρήκε με τους Φιλιππινέζους για την πρώτη προβλήτα

Τι συζητήθηκε μεταξύ του δημάρχου Θεσσαλονίκης και του Hans-Ole Madsen, αντιπροέδρου της ICTS που ενδιαφέρεται για την εξαγορά του ΟΛΘ.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, δεν έχει εγκαταλείψει την προσπάθειά του, να περάσει στο Δήμο και στην πόλη η 1η προβλήτα του λιμανιού, τώρα που το πλειοψηφικό ποσοστό του δημοσίου στην ΟΛΘ ΑΕ, θα πουληθεί σε ιδιώτη επενδυτή.

Όπως φαίνεται ο κ. Μπουτάρης δεν το βάζει κάτω μετά την ψυχρολουσία που του επιφύλαξε το ΤΑΙΠΕΔ, όταν αποκαλύφθηκε πως, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, τελικώς, στο σχέδιο της νέας σύμβασης παραχώρησης, η 1η προβλήτα, μαζί με τις υπόλοιπες του λιμένα, θα περάσει στο νέο διαχειριστή των υποδομών του ΟΛΘ.

Σήμερα, λοιπόν, το μεσημέρι, ο Δήμαρχος συνάντησε τον επικεφαλής της πρώτης ομάδας των πιθανών αγοραστών από τις Φιλιππίνες, της ΙCTS, τον κ. Hans-Ole Madsen, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, για το θέμα που τον «καίει», δηλαδή για την 1η προβλήτα. Και όπως πληροφορείται η Voria.gr, ο κ. Μπουτάρης, πήρε το Ο.Κ. από τον κ. Madsen.

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Δανός αντιπρόεδρος της ICTS συμφώνησε με τον κ. Μπουτάρη όταν είπε ότι «η 1η προβλήτα ανήκει στην πόλη και όχι στο λιμάνι», προσθέτοντας ότι «εμείς διαχειριζόμαστε εμπορικά λιμάνια, δεν ασχολούμαστε με τη διαχείριση μουσείων και εστιατορίων».

Ο κ. Madsen είπε στο δήμαρχο ότι το εμπορικό τμήμα του λιμανιού, κατ' αυτόν, αρχίζει ουσιαστικά από την 3η προβλήτα και πέραν αυτής, προς τα δυτικά.

Θα πρέπει να περιμένουμε ότι ο κ. Μπουτάρης, στην αυριανή ενημέρωση για την 1η προβλήτα που έχει προγραμματίσει, θα κάνει οπωσδήποτε αναφορά στη συνάντηση με τον εκπρόσωπο της ICTS, καθώς, μέχρι να κλείσει το κείμενο της νέας σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ελληνικού δημοσίου και ΟΛΘ, θα επιμείνει στην εξαίρεση της 1ης προβλήτας και στην απόδοσή της στην πόλη.